Mirela Pop, directorul general al Teraplast, printre cele mai influente femei de afaceri din România! Vezi ce loc ocupă

354

Directorul general al Teraplast, Mirela Pop, se numără printre cele 50 de femei de afaceri mai influente din România, potrivit unui top întocmit de Forbes.

 

Potrivit sursei citate, topul a plecat de la o bază de aproximativ 400 de candidate din România, din cele mai diverse domenii, de la antreprenoriat și management, la mediul guvernamental, ONG, artistic sau sportiv. Primul criteriu eliminatoriu a fost naționalitatea și ocuparea unei poziții cu implicații directe asupra economiei și societății românești. Lista a fost apoi restrânsă în funcţie de trei criterii: puterea financiară, acoperirea în toate tipurile de media şi influenţa. Acest concept se referă la zonele în care deciziile acestor doamne au consecinţe, fie că este vorba de activitatea lor zilnică, fie de organizaţiile în care activează cu regularitate. A fost importantă relevanța acțiunilor pe care aceste doamne le-au întreprins în domeniul lor de activitate sau în zone din afara sferei principale de activitate, precum educația. Există și o componentă „subiectivă”, cea legată de carismă, componentă pe care Forbes România şi-o asumă. De aceea, unele dintre numele prezente în top ar putea surprinde.

 

Mirela Pop a fost promovată ca director general al grupului Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, în luna mai 2017. De profesie este economist şi face parte din echipa Teraplast de 10 ani.

Actualul director general al Teraplast a condus iniţial diverse departamente din sectorul financiar, iar din 2014 a trecut în zona comercială, fiind responsabilă de managementul liniei de business Instalaţii & Amenajări, iar în 2016, a preluat şi conducerea liniei de business profile tâmplărie şi activităţile de logistică. Printre responsabilităţile importante ale Mirelei Pop în cadrul Grupului Teraplast a fost crearea departamentului de credit, în vederea recuperării creanţelor. Datorită acestui departament, valoarea creanțelor litigioase este sub 1% pentru întregul grup.

La momentul preluării mandatului, activitățile gestionate de Mirela Pop generau aproximativ 50% din cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast.

În primul an, sub conducerea Mirelei Pop, grupul Teraplast a obținut o cifră de afaceri de 426,56 de milioane lei, în creștere cu 7%, față de anul precedent.

 

VEZI AICI TOPUL COMPLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here