USR o acuză pe Ligia Deca, ministrul Educației, că refuză obligația constituțională de a da explicații în fața Parlamentului miercuri, 1 martie, la Ora Ministrului, potrivit unui comunicat.

Senatorul USR Ștefan Pălărie îi solicită ministrului Ligia Deca să explice acest ”gest de sfidare”.

”Răspunsul la invitație este pur și simplu penibil: sunt ocupată, am agenda plină, am treabă la minister, hai să amânăm iar până prin aprilie. Ziua Francofoniei sau niște întâlniri internaționale nu sunt un pretext de a trata Parlamentul la „și altele”. Doamna ministru se ascunde și a ascuns și legile Educației. Se comportă ca un ministru slab, fără nicio idee, care nu controlează nimic la minister, căreia i se dau ordine de la partid cu ce să facă și ce să zică. În cinci luni, nu a fost în stare să spună absolut nimic despre planurile sale cu privire la ministerul pe care îl conduce. Doamna Deca, admiteți dacă sunteți complet depășită. Școala se părbușește la propriu în capul copiilor, în timp ce ei au nevoie urgent de un sistem de educație reformat din temelii”, scrie senatorul USR într-o postare publică.

USR arată că de cinci luni ministrul Educației a ignorat complet Parlamentului și pur și simplu a refuzat orice formă de dialog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.