Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, începe astăzi plata prestațiilor pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune (VMI). Sprijinul financiar înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei și a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Calendarul plăților pentru cei 209.856 de beneficiari înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul:

  • 𝗽𝗲 𝟮𝟬 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝘀𝗲 𝗮𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗰𝗼𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘂 𝗼𝗽𝘁𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗶̂𝗻𝗰𝗮𝘀𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗩𝗠𝗜 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗱;
  • 𝗶̂𝗻 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝗱𝗲𝗰𝗮𝗱𝗮̆ 𝗮 𝗹𝘂𝗻𝗶𝗶 (𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲 𝟮𝟮 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝘇𝗶 𝗮 𝗹𝘂𝗻𝗶𝗶) 𝘀𝗲 𝗮𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮̆ 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮𝘁 𝗽𝗼𝘀̦𝘁𝗮𝗹, 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺 𝗰𝗼𝗻𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗶̂𝗻𝗰𝗵𝗲𝗶𝗮𝘁𝗲 𝗰𝘂 𝗣𝗼𝘀̦𝘁𝗮 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗮̆

„VMI reprezintă un program de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească mai ușor obstacolele financiare pe care le întâmpină. Încurajează accesul la educație, întrucât copiii din familiile beneficiare de VMI înscriși la școală vor beneficia automat și de bursa socială. Încurajează și încadrarea în muncă, deoarece persoanele apte de muncă intră automat în programele de mediere ale ANOFM, iar cele fără nivel de instruire vor avea acces la programe de tip <A Doua Șansă> pentru a le crește șansele de angajare”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Suma totală care va fi plătită celor 209.856 de beneficiari în această lună este de 132.918.895 de lei.

Mai multe informații privind Venitul Minim de Incluziune pot fi obținute accesând următorul link: https://mmuncii.ro/…/7122-20231208-vmi-ghid-plian…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.