Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat că se fac pregătiri pentru cea mai amplă campanie de împădurire din România, în condițiile în care, de-a lungul timpului, Guvernul, în frunte cu Iohannis, au anunțat de fiecare dată un asemenea proiect.

„Pregătim cea mai amplă campanie de împădurire din România. În curând, lansăm sesiunea de depunere de proiecte pentru plantarea a peste 56.000 de ha de păduri. Programul este finanţat din PNRR cu 500 milioane de euro”, a anunțat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a participat, la Facultatea de Silvicultură din Braşov, la întâlnirea reprezentanţilor gărzilor forestiere din ţară.

„Ei vor fi responsabili pentru evaluarea proiectelor şi activităţilor de împădurire. Le mulţumesc colegilor, am primit propuneri şi observaţii extrem de utile, legate de procedura de implementare a campaniei. Le-am cerut să fie pregătiţi, să vină în ajutorul tuturor celor care doresc să înfiinţeze o pădure nouă”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, pentru a beneficia de finanţare, proprietarii de teren trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puţin 0,5 ha, sau perdele forestiere de protecţie a terenurilor agricole cu o suprafaţă de cel puţin 0,1 ha.

Împădurirea trebuie realizată în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră, în care sunt detaliate speciile de arbori şi arbuşti care urmează să fie plantaţi, precum şi densitatea plantaţiilor.

Pe lângă finanţarea plantării, proprietarii noilor suprafeţe forestiere vor primi anual 456 euro pentru fiecare hectar de pădure înfiinţată, timp de 20 ani, scrie G4media.ro.

Citește și: Accident grav într-o localitate din Bistrița. Un tânăr și-a pierdut viața

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.