Doi bărbați s-au ales cu dosare penale în weekend, după ce au fost depistați de jandarmi că, în timp ce asistau la partide de fotbal ce se desfășurau în Bistrița, respectiv în Sângeorz Băi, au aprins fumigene.

La acest sfârșit de săptămână au fost organizate mai multe manifestări sportive la care jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică, conform reglementărilor legale în vigoare, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Bistrița-Năsăud.

Atât la partida de fotbal disputată în municipiul Bistrița pe stadionul Jean Pădureanu, (în cadrul Ligii a II-a, între echipele CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – CSM Sighetu-Marmaţiei), de sâmbătă 25 mai 2024, precum și la partida din cadrul Ligii a IV-a (dintre echipele Minerul Rodna-Progresul Năsăud), care s-a disputat pe Stadionul din orașul Sângeorz-Băi, au fost constatate fapte penale privind nerespectarea regimului materialelor pirotehnice.

„În ambele cazuri, suporteri aflați în tribune au aprins fumigene, fapt care constituie infracțiune. Astfel, jandarmii au întocmit actele de sesizare pe numele a doi bărbați pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, art. 37, lit. a, pentru orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, a transmis Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, mai arată sursa citată, la aceste manifestări sportive jandarmii au mai aplicat sancțiuni în valoare totală de 2.000 de lei și două avertismente scrise și pentru tulburarea liniștii publice, adresarea de injurii, respectiv consumul de băuturi alcoolice.

La acest sfârșit de săptămână au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.700 de lei și două avertismente scrise pentru: intrarea în fondul forestier fără acordul proprietarului, tulburarea ordinii publice, cerșetorie, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, adresarea de injurii și provocarea unor scandaluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.