Cei de la Metropolis par să-şi continue neplata datoriilor către oamenii care decid ei. După ce au schimbat firma pentru a putea continua jocul de bingo, acum sunt daţi în judecată pentru 822 de lei. Mai precis, Transmec este o societate cu capital Italian pentru care cei de la Metropolis Group au decis să nu plătească o datorie infimă. Se pare că “spatele” social-decmocrat de care beneficiază Rus Petru şi Chifa Radu să le asigure în faţa tuturor problemelor.

 

 

“Admite acţiunea formulată de reclamanta S.C.Transmec CO SRL în contradictoriu cu debitoarea SC Metropolis Grup SRL şi în consecinţă obligă debitoarea să achite creditoarei suma de 822 lei reprezentând debit restant aferent facturii nr.27995/7.03.2012.Obligă debitoarea să achite creditoarei dobânzi legale calculate de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la plata integrală a întregii creanţe. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 78,3 lei. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publica azi 21.08.2013”, arată decizia magistraţilor de la Judecătoria Bistriţa.

 

Maşinile pierdute

 

Maşina unuia dintre patronii Metropolis Grup, Petru Rus, cunoscut drept Ciutu, este unică în Bistriţa. Este vorba de un Mercedes  S65 AMG cu motor V12, bi-turbo de 6.500 cmc benzină şi 800 C.P. Maşina este scoasă la licitaţie pentru 487.694 lei (peste 100.000 de euro). BMW-ul seria 7 a lui „Giani”, Radu Chifa,  este şi el în vizorul celor de la FISC,  pentru unele datorii către instituţia fiscală în “afacerea  MONTE-CALM, complexul imobiliar din zona MOPAL, care se pare că a murit înainte de a începe. BMW-ul lui “Giani” este scos la licitaţie pentru 100.000 de lei, circa 25.000 de euro”, arată o sursă apropriată grupului Metropolis.

Împreună cu cele două super maşini ale lui Ciutu şi Giani, mai sunt scoase la licitaţie, la pachet,  şi alte autoturisme de lux: un Passat şi un Audi A6 plus câteva maşini de aprovizionare, 4 Dacii Logan Break şi un Ford Transit. Licitaţia cu strigare pentru autoturismele de lux ale Imperiului Metropolis va avea loc în 2 aprilie.

Dar asta nu este decât un alt episod, DGFP Bistriţa-Năsăud repetă o licitaţie pentru aparatele de jocuri electronice aparţinând companiei Metropolis Grup, după ce la începutul lunii martie, la prima strigare, nu s-a reuşit vinderea acestora pentru suma de 1,3 milioane de lei.

La începutul lunii ianuarie 2013, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud a organizat o licitaţie pentru vânzarea a 150 de aparate de jocuri electronice aparţinând Grupului Metropolis. Nimeni nu s-a arătat interesat atunci, instituţia văzându-se nevoită să repete licitaţia.

A fost organizată o nouă licitaţie în data de 11 februarie, preţul de la care porneşte licitaţia scăzând considerabil. Nici la această dată nu a fost un cumpărător, astfel ANAF este nevoit sa o repete. Pentru cele 150 de aparate Fiscul cere 1.036.566 lei, după ce la prima licitaţie preţul pornea de la 1,3 milioane de lei.

 

Metropolis a lăsat o dâră de datorii

 

Asociaţii de la Phoenix Games au lăsat în urma procedurii de insolvenţă 86 de creditori, conform raportului de insolvenţă. Mai presus de aceasta, 10 societăţi au contestat procedura falimentului. Printre contestatari amintim: Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu (contestaţie admisă pe 04.12.2012.), Antena TV Group SA (contestaţie respinsă), Carp Carmen Simona (contestaţia are termen pe 09.04.2013), Burleanu Radu Ionuţ (contestaţie respinsă), Asăvoae Maria (contestaţie respinsă), municipiul Bistriţa (contestaţia are termen pe 23.04.2013), BRD Groupe Societe General (contestaţia a fost respinsă ca neîntemeiată), Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud (respinsă, contestaţia are termen pe 09.04.2013), Maria Gliga (contestaţia are termen pe 09.04.2013) şi Cosmin Chirilă (contestaţia are termen pe 09.04.2013). Conform raportului de insolvenţă, societatea Phoenix Games avea la data de 06.03.2012 un număr de 134 de persoane fizice care nu şi-au primit câştigurile în urma jocului SuperBingo Metropolis.

 

Salarii restante de 1 milion de lei

 

Creanţele declarate ale celor de la Metropolis  sunt: 7.881 lei către Carp Carmen Simona din Deva, 4.200 lei către Nicolescu Roxana Narcisa, 3.861 lei către Dorina Manole, 6.966 lei către Jozsef Molnar, 2.885 lei către Gherman Panaite Constantin, iar numele persoanelor fizice continuă şi continuă… Drepturile salariale neachitate de către cei de la Phoenix Games sunt în valoare de 1 milion de lei. Conform raportului de insolvenţă din luna mai a anului trecut, societatea datora Finanţelor din Bistriţa 7,6 milioane de lei, însă creanţa acceptată de lichidator a fost de numai 5 milioane de lei. Creanţa Consiliului Local al municipiului Târgu Jiu, în valoare de 58.957 lei, nu a fost acceptată.

 

Datorii acceptate de 13 milioane de lei

 

Alte datorii acceptate pe jumătate sunt către Compania Naţională Imprimeria Naţională, unde doar 31.000 de lei au fost acceptaţi din cei 62.000 de lei solicitaţi. Oficialii societăţii aflate în insolvenţă nu şi-au plătit nici măcar facturile la internet, având datorii către furnizorul RCS&RDS de 2.675 de lei. Chiar şi Compania Naţională de Căi Ferate are o creanţă la Phoenix Games de 2.516 lei, iar Romtelecom o datorie neachitată de 2.452 de lei. Nici curentul electric nu a fost plătit de către societate, firma E.ON Energie România solicitând o creanţă de 330 de lei. Asociaţia Handicapaţilor Psihici Secţia Speranţa Unirea are de primit o sumă totală de 13.841 de lei. Nici la Suceava cei de la Phoenix Games nu şi-au plătit datoriile, având de plătit către un centru comercial 7.768 de lei. O altă localitate în care cei de la Metropolis nu şi-au plătit datoriile este Craiova, unde nu au plătit către firma administratoare a pieţei o creanţă de 232 de lei. Una dintre cele mai mari creanţe este cea a lui Cosmin Chirilă, de 2,4 milioane de lei, dintre care nu au fost acceptaţi niciun leu. Nici creanţa Antena TV Group nu a fost acceptată, aceştia cerând 2 milioane de lei. Un alt creditor important este Valeria Enea, care are de primit 550.000 de lei, suma acceptata de această dată de către administratorul impus, Vasile Urs. În total, societatea a acceptat plata a datorii de 13,8 milioane de lei din cei 21,8 milioane de lei solicitaţi.

 

 

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.