Un bărbat din Bistrița a fost reținut, marți, de polițiștii din județul Alba pentru înșelăciune. Acesta s-a dat drept starețul unei mănăstiri și a cerut bani, motivând că ajută o fetiță bolnavă de cancer să ajungă la tratament în Belgia. Polițiștii l-au prins și i-au întocmit dosar penal.

Astfel, la data de 29 ianuarie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bistriţa, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune.

Potrivit IPJ Alba, în sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, pe parcursul lunii ianuarie 2019 ar fi apelat telefonic 5 persoane din judeţul Alba, şi, recomandându-se stareţ al unei mănăstiri, le-ar fi determinat să depună într-un cont sume de bani, reprezentând un ajutor financiar pentru o fetiţă bolnavă de cancer ce ar fi urmat să fie tratată în Belgia.

Ulterior, bistrițeanul şi-ar fi însuşit banii şi i-ar fi folosit în interes personal.

Se pare că bărbatul are ceva experiență în “domeniu”, fiindcă, potrivit polițiștilor din Alba, acesta, folosindu-se de acelaşi mod de operare, ar fi reuşit să înşele alte 25 de persoane din alte judeţe ale ţării, cu suma totală de 24.320 de lei.

Drept urmare, polițiștii au efectuat o percheziţie la domiciliul bistrițeanului, ocazie cu care au găsit documente bancare şi înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracţională dar şi telefoane mobile şi cartele SIM care ar fi fost folosite la comiterea faptelor de înşelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here