În primele şapte luni ale acestui an, inspectorii Registrului Auto Român împreună cu reprezentanţii Poliţiei Române au controlat în trafic, la nivelul judeţului Bistriţa Năsăud, aproape 1.700 de vehicule. Dintre acestea, la 44.68% au fost constatate diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care ar putea pune în pericol siguranţa în trafic. În intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 au fost controlate 1.663vehicule, pe raza judeţului nostru.

Din totalul vehiculelor cu probleme, 30,31% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere cu deficienţe precum: proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie şi defecţiuni ale sistemului de frânare.

Dintre acestea, inspectorii RAR au considerat că 1,26% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situaţii una dintre măsurile luate este reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost:

-depăşirea nivelului maxim admis de poluare (6,41%)

-probleme legate de identificare (0.12%)

-neconformităţi din pnta defecţiuni.

Parcul auto naţional are în momentul de faţă aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.