Vara se pare că în sfârşit începe să-şi intre în drepturi, după o perioadă capricioasă, cu multe ploi şi variaţii de temperatură. Fiecare dintre noi ne gândim unde ne petrecem weekend-urile sau vacanţele şi bineînţeles ne gândim la locaţii unde dorim să găsim o zonă curată şi o oază de linişte, departe de viaţa cotidiană.

Este o perioadă prielnică de a face o incursiune pe malul râului Şieu în aceste zile, având în vedere că golirea lacului Colibiţa este într-o pauză zilele acestea, iar lacul de agrement MHC este în plină decolmatare. Am avut de aşteptat peste trei ani ca cineva să înceapă lucrările de decolmatare şi modernizare a acestui obiectiv.

În ceea ce priveşte pescuitul şi aici mă refer la pescarii bistriţeni care cutreieră râul Şieu de la un capăt la celălalt, oare de de pescuim?Noi ăştia simpli, antrenaţi în cotidianul fără de sfârşit? Sunt sigur că unii dintre noi pentru simplul motiv de a fugi de acasă, de a fi liber o zi, două, trei, de a scăpa de grijile zilnice, pentru că acel loc unde se termină pământul şi începe apa trezeşte în suflet nişte vibraţii pe care nu le pot explica. Ciudat sau nu, mă înscriu printre aceşti oameni. Mirosul stufului, zgomotul broaştelor şi mirosul de baltă sunt pentru mine echivalentul raiului pe pământ. Primele raze ale soarelui care se reflectă în luciul apei pentru mine reprezintă dependenţă.

În sensul acesta, dacă eşti iubitor de natură şi îţi petreci weekend-urile pe malul râului Şieu, fie la picnic sau la pescuit, te invităm să vii cu noi la o campanie de ecologizare alături de Asociaţia Esox în colaborare cu Asociaţia Pescar Sportiv şi ecologişti, sâmbătă 5 iulie 2014, începând cu ora 9.00. Întâlnirea va avea loc în Piaţa Mihai Eminescu (parcarea Profi), iar transportul este gratuit şi pus la dispoziţie de organizatori.

Marius Rus (PER), Asociaţia Pescar Sportiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.