Marcel Ciolacu a transmis un mesaj către primarii îngrijorați cu privire la reducerea cheltuielilor lor, afirmând că de fapt vor avea mai mulți bani disponibili pentru investiții, ceea ce este un lucru pozitiv.

El a declarat că nu a văzut nicio primărie închisă și a asigurat primarii că vor avea mai mulți bani pentru investiții. Aceștia se plâng că înghețarea angajărilor în 2022 ar putea duce la concedieri și ar putea bloca administrația locală. În plus, ei afirmă că înghețarea salariilor ar putea afecta realizarea proiectelor europene, deoarece angajații nu ar mai fi stimulați financiar.

Aceștia amenință inclusiv cu creșterea taxelor și impozitelor. Adrian Teban, președintele Asociației Orașelor: „Blocarea angajărilor nu e o soluție.” Gheorghe Baciu, primar în Slănic Moldova: „Înțelegem nevoia de a economisi. Sunt primării care au de unde. Dar această abordare uniformă nu e o abordare bună. Avem variante ori să creștem impozitul pentru agenții economici, ori să creștem taxa turistică, să împovărăm turistul.”

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării: „Înghețarea ocupării posturilor nu înseamnă că cineva își pierde locurile de muncă. Nu trebuie să mergem așa departe să anunțăm posibile creșteri de taxe și impozite”. Groza Dănuț, primar din Sânnicolau Mare: „Ne dorim să implementăm cât mai multe proiecte din fonduri europene. Și asta necesită bani suplimentari pentru consultanță. Și am încercat să motivăm funcționarii care se ocupă de proiecte”. Aurelia Fedorca, primar în Negrești-Oaș: „E o presiune mare pe bugetele locale, pe bugetele orașelor. Avem nevoie de personal super calificat sau un personal cheie. În rest, anul acesta prioritatea autorităților locale e să își finalizeze proiectele.”

Citește și: FOTO: Accident grav, provocat de un bistrițean pe E60, lângă Saschiz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.