Luni seară, la Antena 3, Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că cetățenii români nu doresc să experimenteze sărăcia în cadrul unui exercițiu democratic, vorbind despre eventuala comasare a alegerilor. Totuși, el a subliniat că este posibil să se comaseze anumite alegeri, dar aceasta nu ar trebui să se facă din considerații politice.

”Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic. Să nu devenim ridicoli. Cheltuim şi câteodată a existat o risipă a banului public, dar când e vorba de democraţie deodată devenim foarte cumpăniţi. Nu va păcăli pe români. Cine încearcă să păcălească românii cu anumite comasări, vezi Doamne că se fac economii, nu va ţine nimic. Românul nu mai poate fi păcălit”;
”În cazul în care se ajunge la această concluzie (de comasare a alegerilor – n.red.), dar nu să o faci dintr-un interes politic, cred că se pot comasa anumite alegeri. În acest moment, legislaţia e foarte clară: avem alegeri europarlamentare între 6 şi 9 iunie, deci noi le vom avea duminica, pe 9 iunie, avem alegeri locale ori pe 22, ori pe 29 septembrie, una dintre aceste date, fiindcă atunci expiră mandatele primarilor, iar pe urmă avem turul 1, următoarea duminică, conform legii, sunt alegerile generale şi următoarea duminică turul 2 la alegerile prezidenţiale. Aşa este legea în acest moment”.
Dacă Parlamentul decide altceva şi modifică legislaţia în alt sens, se pot face şi alte scenarii. Părerea mea este că e o discuţie prematură, din punctul meu de vedere, nu ca şi prim-ministru, în primul rând ca şi preşedinte al PSD”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Ciolacu a fost întrebat și de posibilitatea ca PNL și PSD să meargă împreună, pe liste comune, la cele patru rânduri de alegeri care urmează în România. Acesta a declarat că în acest moment ”ar fi foarte greu” ca acest lucru să mai fie posibil, pentru că ”nu poți să unești cele două familii”:

”Timpul ne arată că nu. Nu poţi să uneşti cele două familii. A existat USL. A fost făcută împotriva cuiva, a fost făcută împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Eu împreună cu Nicolae Ciucă nu suntem duşmani, suntem adversari politici. Ăsta este adevărul indiferent că reuşim să comunicăm împreună şi să ducem lucrurile într-o direcţie corectă. Foarte greu să mai avem o alianţă şi liste comune în acest moment. Dar e posibil ca, după alegeri, dacă aşa hotărăsc românii, să putem reface această coaliţie”, a mai spus premierul.
Întrebat fiind dacă își dorește mai mult funcția de premier sau pe cea de posibil viitor președinte, Ciolacu a declarat că nu are nicio problemă și ”să rămână un simplu parlamentar pe listele din Buzău. Marcel Ciolacu a transmis și că ”nu a luat în calcul” să candideze la președinția României:

”Cel mai mult vreau să mă uit în oglindă şi pentru tot ceea ce am făcut în ultimul timp să nu îmi fie ruşine. Nu am nicio problemă să rămân un simplu parlamentar pe listele din Buzău (…) Nu am luat în calcul acest lucru şi nu l-am discutat în primul rând în interiorul partidului. Iau în calcul ca PSD să fie pe primul loc la alegerile europarlamentare şi să mă achit de funcţia de prim-ministru faţă de românii care m-au trimis în această funcţie”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3, scrie G4media.ro.

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    „Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […]
    Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin.
    Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.[…] Spectacolul acestor oameni de ispravă,care se învârtesc de zece ani prin toate bugetele și n-au fost în stare să realizeze decât începuturi de vorbe și fragmente de intenții încă neformulate, e dăunător . Domnule general ! Domnule colonel ! Vă roagă publicul , stăruitor – slăbiți-l cu competința.
    (Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în „Bilete de Papagal”, 20 octombrie, 1928)

    Orice asemanare cu personaje reale e pur intamplatoare. Nu și in cazul „liberalului” Nicolae Ciucă. Acesta a nimerit ca orbul în Brăila în fruntea PNL fără să aibă nici o calitate politică după cum singur a recunoscut la Congresul extraordinar al PNL, din 10 aprilie 2022. Nicolae Ciucă a primit o derogare de la statulul PNL pentru a putea candida la functia de presedinte al PNL. El nu avea vechimea în partid cerută de statut. Generalul în rezervă, fost șef de Statul Major, participant la războiul din Afganistan, fost ministru al Apărării.
    Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
    – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
    – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
    – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
    Fostul premier Nicolae Ciucă, general in rezerva a încasat anul trecut o pensie specială militară de 221.616 lei. Astfel, Ciucă a încasat anul trecut câte 18.468 lei lunar de la Ministerul Apărării, adică peste 3.700 de euro, doar din pensia specială. La acest venit s-a adăugat salariul de premier de 185.676 lei, adică 15.473 lei (circa 3.150 euro).
    Și soția lui Nicolae Ciucă încasează pensie specială de militar de la Ministerul Apărării, care s-a ridicat anul trecut la 61.680 lei.
    Asadar, locul lui Nicolae Ciucă nu e in politică ci mai degrabă in altă parte unde să-si vadă linistit de viata de pensionar. De altfel, Tudor Arghezi în încheierea articolului COMPETINTELE UNIVERSALE, apărut în publicatia „Bilete de Papagal”, din 20 octombrie, 1928, sugera următoarele: „Domnule general, nițică bunăvoință. Viața poate fi încă dezmierdătoare. Un hârleț, o greblă și o stropitoare nu costă prea mult ; vă putem recomanda un magazin , unde se vinde ieftin un model ca pentru copii. E cât se poate de plăcut- zgâriați fără să vă aplecați prea mult , câte puțin , pământul și semănați conopide. Va ieși măcar pătrunjel și tot e un rezultat; plecând, vedeți , dincolo nu iese nimic și dincolo împiedicați lumea să muncească și să-și păstreze un rezultat cultural – demnitatea.”
    (Vezi si: https://www.cotidianul.ro/domnu-presedinte-ia-uitati-cum-miroase-patrunjel-adevarat/)
    Cum e Ciucă îi şi Ciolacu. Cu deosebirea că Marcel Ciolacu a afirmat că ”nu a luat în calcul” să candideze la președinția României din partea PSD, in timp ce pe Nicolae Ciucă l-au scos la rampă lingăii din PNL care ar vrea mai degrabă să scape de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.