Consilierii Minicipali au fost convocaţi luni într-o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia au luat act de hotărârea Ministerului Apărării Naţionale (MApN) de a renunţa la contractul de concesiune privind terenul pe care urmează să se construiască Complexul Wonderland.

 

MApN a deţinut, printr-un contract de comodat încheiat pentru o perioadă de 20 de ani (până în anul 2022) cu Primăria Bistriţa, circa 56 de hectare de teren situat în zona Unirea – Dealul Cocoş, pe care îl folosea drept poligon de antrenament pentru militari Brigăzii 81 Mecanizată Bistriţa.

Dacă iniţial ministerul a refuzat să renunţe la suprafaţa concesionată de la municipalitate, după tratativele duse de primarul Ovidiu Creţu cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea, s-a decis în cele din urmă cedarea suprafeţei respective care va folosi municipalităţii pentru construirea Complexului de Agrement Wonderland. 

Conform proiectului, Complexul Wonderland este situat în extravilanul cartierului Unirea şi se întinde pe o suprafaţă de 282, 2 ha, din care 274 de ha reprezintă păşune, iar 8,2 ha, pădure. Aici urmează să fie amenajat un parc de distracţii cu restaurante, o sală polivalentă, terenuri de sport, bazine de înot, dar şi o pârtie de schi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.