Cele două femei din Bistrița-Năsăud, reținute miercuri de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și constituire de grup infracțional organizat au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis propunerea procurorilor DIICOT. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj.

Joi după-amiaza, cele două femei reținute au fost prezentate instanței de la Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, aplicarea acestei măsuri fiind admisă de judecătorul de drepturi și libertăți.

Admite propunerea formulată de procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud şi în consecinţă:

– dispune arestarea preventivă a inculpatelor H. G.-M., şi F. M. C., cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori prev. de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. a, rap. la art. 210 alin. 1 lit. c din Cod Penal, proxenetism în formă continuată prev. de art. 213 alin. 1 din C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen., trafic de persoane în formă continuată prev. de art. 210 alin. 1 lit. a din C.pen., rap. la art. 182 alin. 1 lit. c din C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen., pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14.11.2019 până la data de 13.12.2019, inclusiv”, este decizia instanței bistrițene. 

Decizia nu este definitvă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, la Curtea de Apel Cluj.

Reamintim că, cele două femei, mamă și fiică au fost reținute pentru 24 de ore de polițiștii SCCO sub coordonarea procurorilor DIICOT Bistrița-Năsăud, pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și constituire de grup infracțional organizat. Totodată, oamenii legii au efectuat trei percheziții domiciliare, în timpul cărora au descoperit mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile, un laptop, precum și 7.000 de euro.

În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2018 inculpata H.M.G. și fiica acesteia F.M.C., împreună cu alte două persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, respectiv pentru exploatarea unor persoane de sex feminin, minore și majore, prin recrutarea, adăpostirea și transportarea precum și obligarea lor la practicarea prostituției în favoarea membrilor grupului, dar și prin obținerea de foloase materiale și înlesnirea practicării prostituției de către persoane de sex feminin majore.
În urma cercetărilor s-a descoperit că inculpatele H.M.G. și F.M.C., prin constrângere, amenințare și violență, au obligat mai multe persoane de sex feminin minore și majore să practice prostituția în favoarea acestora (găsindu-le clienți și asigurând transportul acestora în locațiile unde aveau loc relațiile sexuale), obținând diferite sume de bani reprezentând o parte din plata serviciilor sexuale practicate de persoana vătămată„, au arătat procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.