SRI își ascunde dovezile implicării în anchetele DNA! Acest lucru a fost făcut public chiar de SRI-ul condus de Hellvig, care confirmă că SRI-ul condus de către Maior și Coldea a distrus probele referitoare la implicarea în dosarele DNA. Colaborarea între cele două instituții a fost făcută în baza protocolului PÎCCJ-SRI încheiat în anul 2009.

Jurnaliștii de la Lumea Justiției notează: „Cazul privește un dosar instrumentat de celebra unitate DNA de la Oradea, dosar făcut din informațiile pe care le deținea procurorul Adrian Muntean și polițistul judiciar Traian Surducan, dar în care ar fi lucrat și vestitul Ciprian Man. În momentul de față, cauza se află în faza de camera preliminară la Tribunalul Satu Mare, ocazie cu care judecătorul a solicitat o serie de informații de la SRI și DNA Oradea în legătură cu cooperarea pe care cele două instituții au avut-o în dosar.

Concret, judecătorul a cerut SRI și DNA să precizeze dacă în instrumentarea dosarului „au fost constituite, în baza protocolului din 2009, echipe operative comune care să acționeze în baza unui plan de acțiune comun, în vederea derulării activităților de punere în executare a mandatelor de supraveghere tehnică”.

„Răspunsul instituției a venit pe data de 19 aprilie, iar instituția a recunoscut că a existat un plan comun cu DNA, însă acesta a fost distrus în 2012, perioadă în care SRI era condus de tandemul George Maior-Florian Coldea.

SURSA: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here