Scandal pe un drum de acces din Susenii Bîrgăului, unde mai mulţi localnici au apelat la instanţă, după ce un consătean le-a blocat peste noapte drumul de acces la proprietăţile lor. Respectivul drum traversa proprietatea respectivului bîrgăuan, însă era folosit peste 50 de ani de contestatarii, care nu mai alte variante de acces. Oamenii au solicitat admiterea unei ordonanţe preşedinţiale, până se va finaliza un dosar pe fond în care este contestat chiar dreptul de proprietate al vecinului. Dacă prima instanţă a dat dreptate oamenilor, cea de a doua a întors cu 180 de grade decizia. Ba mai mult i-a “urecheat” tot pe reclamanţi fiindcă şi-au construit locuinţe sau au terenuri în zone înfundate.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

3 COMENTARII

  1. Pai… asta cam asa este . Cine i-a pus sa-si faca case, inainte de a lamuri cum vor avea acces spre „casele lor ” , trecand peste alte proprietati ? Pana la urma, se va lamuri situatia, ca pe undeva vor trebui sa poata „trece ” … dar … cu ce cheltuieli de judecata… vor vedea ei … solutia nefiind alta, decat sa le asigure ” dreptul de accesiune/servitute ” , contracost ( chirie ) lunara sau anuala si prost va fi „ala ” daca accepta altfel , avand prin asta o ” moara de macinat ” …

  2. Cunosc cazul destul de bine.
    Daca oamenii respectivi ar fi solicitat frumos acces proprietarului acesta era dispus sa le acorde accesul asa cum le-a acordat atatia ani pana acum. In loc sa vorbeasca frumos au incercat sa puna stapanire abuziv pe proprietatea omului. De unde sa stie taranul fara minte de diplomatie, asa ca acum se judeca pana le sar capacele si au ramas si fara drum.

  3. Stiati ca imobilul de pe terenul in cauza, apartinand aceluiasi proprietar a fost incendiat nu dupa mult timp de la inceperea acestui scandal? Cine l-a incendiat inca nu a reusit sa afle politia iar pompierii au constatat clar ca focul a fost provocat de cineva. Sa fie o coincidenta? Nu as prea crede asta.
    Despre asta nu scrieti un articol dragi ziaristi ai Gazetei de Bistrita?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.