Un bărbat din Budacu de Jos, cu mai multe condamnări la activ pentru furt calificat, a fost trimis în judecată după ce a amenințat doi magistrați bistrițeni. Bărbatul ispășește acum o pedeapsă de 4 ani de închisoare după ce, în 2017, a comis trei furturi pe raza municipiului Bistrița. 

În martie 2018, Florin A. a fost condamnat la o pedepsă de 4 ani cu executare pentru furt calificat, faptă comisă, în anul 2017, în stare de recidivă postexecutorie. Bărbatul, originar din Budacu de Jos, a mai fost condamnat în 2013 tot pentru furt calificat, el fiind eliberat la termen în data de 21.08.2015. 

În 2013, bărbatul a intrat prin efracție, noaptea, în subsolurile unor blocuri din Bistrița, unde erau amenajate spații de depozitare ale locatarilor, de unde a sustras mai multe bunuri. Pentru respectivele fapte, Florin A. a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare. Numai că respectivele furturi nu erau singurele comise de bărbat. Potrivit motivării sentinței de condamnare pentru faptele comise în 2013, anterior Florin A. a mai fost condamnat încă de cinci ori pentru fapte similare, „dintre care patru pentru fapte similare săvârşite pe raza a trei judeţe, iar ultima pentru fapte similare comise în Austria pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare în perioada 25 octombrie 2008-26 iulie 2011, dată la care a fost liberat condiţionat cu un rest rămas neexecutat de 273 zile„. 

În 2017, bărbatul a furat țuică, însă pentru comiterea faptelor el s-a folosit și de o armă, un pistol marca Pietro Beretta Gardone V.T. model 92, motiv pentru care el a fost mai întâi arestat preventiv. 

Condamnă pe inculpatul A.F., fiul lui , studii 6 clase, fără ocupaţie, necăsătorit, cu domiciliul în com. Budacu de Jos, nr. 68, jud. Bistriţa-Năsăud, CNP , recidivist postexecutoriu, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b şi d, alin. 2 lit. b şi c CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP (3 acte materiale) şi art. 41 alin. 1 CP, la pedeapsa de: – 4 ani închisoare în regim de detenţie.

Constată că fapta dedusă judecăţii a fost comisă în stare de recidivă postexecutorie, prev. de art. 41 alin. 1 CP raportat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare la care a fost condamnat prin SP nr. 688/2013 a Judecătoriei Bistriţa, definitivă prin DP nr. 861/13.06.2013 a Curţii de Apel Cluj, pedeapsă pe care a executat-o integral, fiind liberat la termen în data de 21.08.2015.

Constată că inculpatul a fost arestat în prezenta cauză, astfel că în temeiul art. 72 CP deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de 02.10.2017 la zi. Menţine starea de arest a inculpatului Aurar Florin.

În baza art. 19 şi art. 25 CPP rap. la art. 397 CPP obligă pe inculpatul Aurar Florin la plata despăgubirilor civile în sumă de 3.200 lei în favoarea părţii civile M. P. P. M., domiciliat în Bistriţa,(…). Ia act de faptul că persoana vătămată O. O. nu s-a constituit parte civilă în cauză întrucât nu a suferit nici un prejudiciu.

În temeiul disp. art. 112 alin. 6 CP dispune confiscarea specială a sumei de 280 lei obţinută de inculpat prin comercializarea ţuicii sustrase şi vândute cumpărătorului de bună credinţă C. P., sumă cu care acesta nu s-a constituit parte civilă în cauză.

Conform disp. art. 112 alin. 1 lit. b CP dispune confiscarea specială a următoarelor bunuri folosite sau destinate a fi folosite de către inculpat la comiterea infracţiunii de furt calificat: pistolul marca Pietro Beretta Gardone V.T. model 92 seria 16G00497; 6 legături de chei (în total 76 chei); un rucsac de culoare albastru cu negru cu inscripţia „BAOHUA”; o pereche de mănuşi textile de culoare neagră cu inscripţia „Oxylane”, bunuri aflate în camera de corpuri delicte a IPJ Bistriţa-Năsăud. În temeiul art. 274 alin. 1 CPP obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare în favoarea statului în sumă de 500 lei„, este sentința pronunțată de magistrații Judecătoriei Bistrița, în luna martie a anului trecut.

Bărbatul nu s-a împăcat cu sentința și a atacat-o în apel la Curtea de Apel Cluj, însă fără succes, sentința de condamnare rămânând defintivă în mai 2018.

În luna februarie anul acesta, Florin A. a înaintat o acțiune în instanță, de revizuire a sentinței pronunțată în 2018. Dosarul a fost înregistrat inițial pe rolul Judecătoriei Bistrița, care însă și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Beclean. În luna mai, judecătorii din Beclean i-au respins cererea ca indamisibilă, însă bărbatul a atacat decizia la Curtea de Apel Cluj. Magistrații clujeni au stabilit un prim termen în acest dosar, în luna octombrie.

Până să ceară revizuirea, Florin A. a trimis, din pușcărie, scrisori de amenințare procurorului care l-a cercetat în ultimul dosar și l-a trimis în judecată în 2018, dar și judecătorului care l-a judecat pentru faptele comise.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Florin A. a încercat să îi intimideze pe cei doi magistrați, reproșându-le faptul că „au dispus trimiterea sa în judecată și condamnarea la pedeapsa închisorii pentru săvârșirea unor alte infracțiuni sub aspectul cărora fusese cercetat și judecat„.

Procurorii l-au pus din nou sub acuzare, iar la finele lunii iulie l-au trimis din nou în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.