Bistriteanul Mischael Suder a cumparat in 2007 un apartament in Beclean, cu 75.000 de euro. Fosta proprietara a contractat un credit bancar. Pentru ca aceasta a intarziat plata ratelor, executorul judecatoresc a scos la licitatie apartamentul Din neglijenta sau naivitate, Suder nu a intabulat pe propria persoana imobilul cumparat. Asa ca instanta a executat silit persoana care in cartea funciara aparea ca tabular, adica Pop Marinela. In consecinta, omul nostru a platit 750.000 de euro si a ramas cu buza umflata.

Cazul se complica, caci fosta proprietara spune ca executorul judecatoresc a agresat-o sexual si ca a depus mai multe plangeri penale, dar nimeni nu a facut nimic. Contactat telefonic de reporterul Gazetei de Bistrita, executorul judecatoresc Marin Manchevici a declarat ca daca il va mai calomnia, o va actiona in instanta pe Marinela Pop.

Marinela Pop s-a prezentat, asa cum a promis saptamana trecuta, la sediul redactiei noastre. Marturiile –soc pe care le anunta nu au intarziat sa apara. Ea spune ca executorul Marin Manchevici a agresat-o sexual. De asemenea, sustine ca a facut nenumarate plangeri penale impotriva acestuia, dar nimeni nu a luat nicio masura.

Marinela Pop:,,A castigat peste 4.000 dintr-o singura licitatie!„

Aceasta mai spune ca preturile de licitatie au crescut exponetial, in mod nejustificat. ,, In publicatia de vanzare imobiliara din 29.11.2010 se arata ca trebuie sunt datoare cu suma de 15.471,31 de lei, in timp ce cheltuielile de executare si onorariul expertului este de 2.309,60 de lei. Ceea ce mi se pare absurd. In plus, dupa doar doua luni, in procesul verbal de licitatie publica din 20.01.2011, sumele au crescut si mai mult, iar onorariile de asemenea. Astfel, pentru creditorul urmaritor UMRO IFN se solicita platita suma de 23.241 lei si 2.369,60 de lei cheltuieli de executare si onorariul expertului. Pentru creditorul ipotecar CEC BANK, care avea de recuperat 29.256,84, excutorul a solicitat suma de 3.451 de lei drept onorariu. Deci , cum e posibil ca cineva sa castige peste 4.000 de lei , dintr-o singura licitatie?

Manchevici: ,,Sunt un om cu frica lui Dumnezeu, iar cred ca are grave probleme psihice!„

Contactat telefonic, executorul judecatoresc Marin Manchevici s-a aratat mai mult decat surprins de afirmatiile Marinelei Pop :,,Doamne fereste!Doamne fereste! Sunt un om cu frica lui Dumnezeu, un credincios practicant. Sunt pocait si nu asa nici in ruptul capului asa ceva. Cum e posibil sa declare asa ceva? Eu m-am intalnit doar o data cu aceasta persoana la Beclean, in prezenta mai multor oameni. Cred ca are grave probleme psihice, iar daca va mai face astfel de afirmatii sunt nevoit sa o actionez in instanta. Sunt un om cu familie, mi-am cladit cu greu o reputatie si nu accept ca cineva sa aduca prejudicii imaginii mele. In plus, ar trebui sa-mi fie recunoscatoare, pentru ca am pasuit-o suficient. Nu e vina mea ca nu si-a platit datoriile. Sunt socat de ceea ce poate spune aceasta femeie!„

Ana Salvan, director economic CAR Iproeb sustine ca Marin Manchevici e un om cu caracter

Apartamentul din Beclean scos la lictatie de executorul judecatoresc, deoarece Marinela Pop nu si-a platit datoriile catre diversi creditori a fost conform procesului verbal de licitatie de CAR Iproeb:,,La prima strigare, licitatorul CAR IPROEB Bistrita intelege ca doreste sa-si depuna pretul de adjudecare, oferind la licitatia din 22.04.2010, respectiv suma de 106.000 lei, la care se adauga cheltuieli de executare, in suma totala de 106.150 de lei. Dupa trei strigari succesive, care au permis optiuni si supralicitari, cel mai mare pret a fost suma de 106.150 de lei, motiv pentru care am declarat adjudecatar pe CAR IPROEB Bistrita.„ Ana Salvan, directorul economic al CAR Iproeb are o cu totul alta parere despre executorul judecatoresc Marin Manchevici : ,,Il cunosc de ani de zile si nu pot sa cred ceea ce imi spuneti ca a declarat aceasta femeie. Colaborez cu domnul Manchevici si stiu cel fel de om este. Este un om credincios, care nu s-ar preta la atfel de gesturi. „

Fosta proprietara acuza si CAR Iproeb

Marinela Pop spune ca la mijloc sunt mai multe interese si ca apartamentul i-a fost scos la licitatie pentru ca CAR Iproeb sa-si deschida o filiala la Beclean. ,,Au mai fost spatii scoase la licitatie la Beclean. De ce doar de al meu au fost interesati cei de la CAR?„se intreba Marinela Pop

Raspunsul e unul simplu

Reprezentantii institutiei amintite anterior spun ca la licitatie au particpat trei licitatori si se justifica cu procesul verbal intocmit la data de 20.01.2011.,,Am constatat ca este legal intocmita procedura privind vanzarea la licitatie a imobilului situat in Beclean, pe strada Aleea Castanului, nr.2 ,sc.1, apartament 2, parter,constand dintr-un apartament cu doua camere, bucatarie, camara baie, hol ,debara (…) Am constatat ca sunt prezenti licitatorul CAR Iproeb Bistrita, reprezentata prin doamna Salvan Ana, care a depus avansul de 10%, in cuantum de 8.000 de lei la licitatia care a avut loc in 22.04.2010, avans care nu a fost ridicat si care este la dispozitia organului de executare, creditorul OMFO IFN S.A. , prin avocat Cotu Teodora, lipsa fiind creditorul ipotecar CEC Bank, creditorul intervenient Primaria Beclean, creditorul intervenient Banca Cooperatista Antic-pct. de lucru Nasaud si debitoarea Pop Marinela„. In plus, doamna Ana Aslan spune ca Marinela Pop a fost pasuita de mai multe ori si ca aceasta s-a angajat sa plateasca datoriile pe care le are, dar nu facut-o. In plus nu intelege de ce un contract de vanzare –cumparare incheiat in 2007 a fost autentificat abia in 2010, cand apartamentul a fost scos la licitatie. Daca acest lucru nu este de inteles, altceva este cat se poate de clar pentru reprezentantii CAR Iproeb :,,Am licitat acest apartament deoarece este in centrul orasului Beclean, la parter si evident ca nu putem deschide o filiala la etajul 4 al unui bloc de locuinte. Dar, repet, a avut timp suficient sa-si respecte angajamentele de plata. „

De unde a pornit totul

Mischael Suder a venit in urma cu ceva ani in Romania, cand s-a hotarat sa paraseasca Germania si sa se stabileasca pe mioriticele plaiuri. Pentru a avea economisita o suma de bani, omul nostru s-a hotarat sa o investeasca. Zis si facut!  In actul de vanzare-cumparare, autentificat notarial apare sta scris negru pe alb:,, Prezentul contract s-a incheiat in data de 15.10.2007. Suma de 75.000 de euro s-a dat in prezenta martorilor Rus Simion si Rus Maria (…) Subsemnata vanzatoare vand numitului M.Suder proprietatea de sub B3 si B4, adica imobilul apartamentul situat in orasul Beclean, Aleea Castanului, nr.2 , scara 1, parter.

Apartamentul este intabulat pe Pop Marinela„.  De aceasta ultima propozitie nu a tinut cont cumparatorul. Din neglijenta sau naivitate nu a intabulat pe propria persoana imobilul cumparat. Asa ca instanta a executat silit persoana care, in cartea funciara aparea ca tabular, adica Pop Marinela. In 12.10.2007, cu doua zile inaninte de semnarea contractului de vanzare-cumparare, Pop Marinela a incheiat cu o unitate bancara un contract de microcredit si un contract de garantie personala. Cum aceasta nu a rambursat suma de 29.256, 84 de lei, creditorul-urmaritor a atacat-o in instanta. Drept urmare, executorul judecatoresc a scos la licitatie apartamentul care, repet, era intabulat pe Pop Marinela. In procesul verbal de licitatie imobiliara, executorul judecatoresc Marin Manchevici a precizat: ,, De asemenea a fost prezent si domnul Suder Mischael, care arata ca dansul a cumparat apartamentul supus licitatiei si in prezent pe rolul Judecatoriei Beclean se afla o contestatie la executare ce are ca termen de judecat chiar azi. Totodata solicita acordarea unui termen de 60 de zile pentru a achita toate datoriile fata de creditori.Intrebata fiind reprezentanta unitatii creditoare daca staruie in executare, aceasta arata ca staruie , mentionand ca domnul Suder Mischael nu are nicio calitate procesuala in aceasta cauza, nefiind tabular, aspect care rezulta din extrasul de carte funciara si neavand nicio sarcina inscrisa in favoarea lui in cartea funciara.„ Cu alte cuvinte, Suder a incercat tot ce i-a stat in putinta sa opreasca executarea, inclusiv sa plateasca datoriile Marinelei Pop. Dar, cum nu a fost trecut tabular in cartea funciara a ramas cu buzele umflate si cu buzunarele goale!

Raimond Petrut

5 COMENTARII

 1. In ceea ce priveste executarea silita, dupa cum rezulta din acest articol, acest Michael nefiind proprietar tabular din „neglijenta sau naivitate”(texte de avocat), rezulta faptul ca aceasta a decurs normal.
  In ceea ce-l priveste pe acest executor, nu cred ca s-ar presta la o asa……. felina(daca Marinela Pop e in imagine).
  Eu zic ca toate aceste plangeri au fost intemeiate de catre un avocat, care, nu-si da seama in ce situatie sunt puse unele persoane cu renume intr-un oras.Rusine lui.
  Pt.Pop Marinela i-as face cadou o sticla de V33

 2. Cu aceeas „seriozitate” cu care a tratat acest, asa zis, subiect, ziarul in cauza ( care se doreste a fi un ziar de bulevard ), tinand cont de numeroasele greseli si omisiuni in redactarea textului, ar trebui sa trateze acest articol si orice cititor.
  Punctual, cu privire la executarea silita, din cele mentionate in articol, se pot deduce urmatoarele: 1. Apartamentul este grevat de o ipoteca in favoarea bancii, care i-a acordat Marinelei Pop un credit, prin urmare, acest drept de ipoteca al bancii ii interzice Marinelei Pop instrainarea ( vanzarea ) bunului imobil fara acordul bancii ( acord pe care nu l-a avut, din moment ce si banca s-a constituit ca si creditor la licitatie ). 2. Acest Mischael Suder, nu a putut intabula acest imobil ( legal nu avea cum ) sau in cel mai rau caz, nici nu a avut vreodata intentia, cunoscand si fiind complice la planul Marinelei Pop de a se face ” nevazuta ” fata de toti creditorii sai ( multi de-altfel, din ce reiese din articolul de mai sus ).
  Asemenea escroci nu mai sunt o raritate in ziua de azi, bancile ( in mod special ) cunosc foarte bine acest lucru!
  Rusinos este faptul ca mass-media, in criza de „senzational”, da curs aberatiilor si calomniilor unor escroci.
  Domnul executor Manchevici Marin, este o persoana de mare caracter si valori morale, un familist convins si un profesionist cu o experienta de mult peste 10 ani in domeniu! Aspecte pe care le pot confirma toti cei care il cunosc!
  Sper ca se vor lua masuri legale in privinta celei ( celor ) care au incercat sa denigreze neintemeiat si sa calomnieze un asemenea caracter si om!

 3. Sa va fie rusine!!! Voua chear nu va miroase???Ma excrocilor!!!Cum va permiteti asa ceva??Hmmm????De unde pana unde ati scos voi barfa asta???Excroci nenorociti ce sunteti!!Si tu baba de 70 de ani nenorocita,mincinoasa,egoista,naivasi sa nu mai continui!!!Cum iti permiti sa te duci la ziar si sa scrii asa ceva????SI DACA AI VRUT TU SA-I FACI RAU OMULUI ACESTA ACOLO SUS ESTE UN DUMNEZEU SI PANA LA URMA O SA DAI SOCOTEALA PENTRU TOT CE AI FACUT TU SI CEL CE A SCRIS ACEST ARTICOL IN ZIAR!!!RUSINEEEE!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.