Polițiști Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi împreună cu doi reprezentanți ai unei societăți cinegetice i-au depistat în flagrant delict, pe raza unui fond de vânătoare din Valea Mare, pe un bărbat de 39 de ani, paznic de vânătoare și pe un tânăr de 28 de ani, ambii din comuna Șanț, în timp ce transportau două exemplare din specia mistreț.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că cei doi nu au avut eliberată autorizație de vânătoare de către gestionarul fondului de vânătoare, iar cele două exemplare ar proveni dintr-o acțiune de braconaj.

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul  Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru efectuarea de cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului, dobândit prin braconaj.

Astfel, la fața locului polițiștii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, o armă letală cu destinația vânătoare, deținută legal și care ar fi folosită la braconaj, 4 cartușe pentru armă de vânătoare, 3 tuburi cartuș pentru armă de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, o lanternă, o chemătoare pentru animale sălbatice, o autoutilitară care ar fi fost folosită la braconaj și aproximativ 100 de kilograme de carne de vânat. Cei doi au fost conduși la sediul Poliției pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Acțiuni Speciale, pentru stabilirea întregii activități infracționale și a tuturor persoanelor implicate.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.