Locatarii de pe Aleea Bizușa nr. 6 din cartierul Gheorgheni, Cluj-Napoca, au fost surprinși când au observat că pe avizierul blocului a fost afișată o taxă de înmormântare. Fără să stea pasivi, oamenii au depus plângere, iar în mod surprinzător, situația s-a rezolvat.

Asemenea incidente au mai avut loc și în alte asociații de locatari din Cluj-Napoca, însă nimeni nu a reacționat prin depunerea unei plângeri. Cel mai probabil, situațiile s-au soluționat în urma unor dispute locale. În intervalul ianuarie-decembrie 2023, Serviciul Relații cu Consiliul și Administrația Locală a intervenit pentru a remedia situația la Asociația de Proprietari Bizușa nr. 6 din cartierul Gheorgheni, Cluj-Napoca, după ce aceasta a inclus sume reprezentând „taxă de înmormântare” în lista cotelor de contribuție.

Primăria Cluj-Napoca nu a aplicat sancțiuni, deoarece asociația a corectat situația conform solicitărilor primite și a ratificat decizia în cadrul unei Adunări Generale. „Legea a fost respectată”, a relatat unul dintre locatarii blocului, povestind incidentul adus în atenția publicului de Știri de Cluj.

În ceea ce privește schimbarea conducerii asociației de proprietari, autoritățile au subliniat că aceasta este responsabilitatea Adunării Generale conform prevederilor legale. Astfel, alegerea și demiterea reprezentanților asociației se află în competența acesteia și nu a serviciului de specialitate din cadrul autorității publice locale.

În cazul în care vă confruntați cu situații similare, puteți depune plângere la Primăria Cluj-Napoca.

Această situație nu este singulară. Un alt incident notabil a avut loc în ianuarie 2023, când un chiriaș dintr-un bloc din cartierul Zorilor s-a confruntat cu o cerință de plată a unei taxe de înmormântare pentru o vecină pe care nu o cunoștea. Deși nu s-a depus plângere la momentul respectiv, se pare că situația s-a soluționat ulterior, iar conducerea asociației a fost schimbată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.