Liceul Creştin Logos, prima şcoală privată de nivel primar, gimnazial şi liceal din judeţ, a primit o veste bună din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), potrivit Timponline.ro.

Îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi acreditat, ceea ce înseamnă că va avea dreptul să emită diplome, certificate şi alte acte de studii recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi să organizeze examen de absolvire.

„În urma evaluării ARACIP, Liceul Creştin Logos Bistriţa a îndeplinit condiţiile pentru acreditare. Lăudat să fie Domnul! Mulţumim tuturor celor care s-au rugat, au crezut şi au depus eforturi pentru ca acreditarea să fie posibilă”, au scis reprezentanţii liceului pe site-ul Bisericii Penticostale Sfânta Treime Bistriţa.

Conform art.29 alin.(4) din OUG 57/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, acreditarea presupune parcurgerea a două etape succesive: a) autorizarea de funcţionare provizorie, care reprezintă actul de înfiinţare şi acordă dreptul de a desfăşura procesul de învăţământ şi de a organiza, după caz, admiterea la studii; b) acreditarea, care acordă – alături de drepturile prevăzute la lit. a) – şi dreptul de a emite diplome, certificate şi alte acte de studii recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi de a organiza, după caz, examen de absolvire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here