Liber la blocuri în Zăvoaie! După curățarea de gunoaie, dezvoltatorii imobiliari au ochit zona

619

Odată curățată de gunoaie, Zăvoaie a devenit o zonă atractivă pentru cei care își doresc o casă și chiar pentru dezvoltatorii imobiliari, care pregătesc acolo blocuri. De partea lor este PUG-ul, care le dă voie să facă locuințe colective, asta deși în zonă nu există utilități.

 

Până în urmă cu câțiva ani, zona Zăvoaie era evitată de cei care visau la o casă. Asta din cauza gropii de deșeuri menajere din imediata apropiere, dar și a mașinilor de gunoi care tranzitau străzile de câteva ori pe zi.

Odată ce zona a fost curățată de gunoaie, vilele au început să apară în zonă. Dezvoltatorii au fost și ei încurajați de Podul Berăriei, care a făcut accesul în zonă mai facil.

Totuși, acolo încă sunt probleme pe care Primăria Bistrița nu a reușit să le rezolve. Multe dintre străzi sunt neasfaltate, iar utilitățile nu există.

Acest lucru nu a descurajat dezvoltatorii, care pregătesc monștri de 5-6 etaje într-o zonă exclusiv cu case. Le dă dreptul PUG-ul din 2013, care pare să țină cont de interesele unora și ale altora și mai puțin de nevoi, estetică și dezvoltarea armonioasă a orașului.

Încrengătură politică de dragul afacerilor

Primul care a speculat potențialul zonei a fost evident un consilier municipal. Este vorba despre consilierul PSD Andrei Kozuk, care s-a asociat cu Doru Ciocan, un alt social-democrat, mai discret însă, care nu are nicio funcție de conducere în partid. Cei doi s-au asociat cu tânărul Gavrilă Urs, fostul lider al Forței Civice și actual membru al PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here