Legea insolvenţei persoanelor fizice va intra în vigoare cu două luni mai devreme decât a stabilit Guvernul, adică la 31 octombrie, nu la 31 decembrie. Proiectul de act normativ ce modifică termenul a primit la începutul săptămânii votul decisiv al deputaților, urmând să fie trimis pentru promulgare la președinție.

Pentru a produce efecte în continuare, toate ordonanţele emise de Guvern trebuie aprobate prin lege de către Parlament, procedura fiind obligatorie. Deoarece Executivul amânase în decembrie 2015, prin OUG nr. 61/2015, aplicarea Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, parlamentarii trebuiau să decidă prin vot aprobarea sau respingerea actului normativ, explică avocatnet.ro.

Senatul a respins în luna martie ordonanța de urgență cu amânarea, însă votul decisiv a aparţinut Camerei Deputaţilor. Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 61/2015 a fost adoptat luni, însă cu modificarea amânării. Mai exact, documentul prevede că Legea insolvenței persoanelor fizice va intra în vigoare la data de 31 octombrie, deși Executivul a stabilit data de 31 decembrie.

Iniţial, actul normativ trebuia să intre în vigoare pe 26 decembrie 2015, însă nu avea norme de aplicare la acel moment. Normele de aplicare au fost relansate în dezbatere publică în primăvară, dar încă n-au fost adoptate de Executiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.