Începutul evenimentului a fost marcat de sosirea primului avion al companiei Swiss International Air Lines, care a aterizat pe aeroport la ora 09:55.

Evenimentul a fost onorat de prezența Ambasadorului Confederației Elvețiene în România, E.S. Mario Baggi, Directorul Vânzări Lufthansa Group Monica Dobruțchi, Dl. Stephan Linhart, consuli onorifici aflați la Cluj-Napoca, reprezentanți ai companiei aeriene, ai Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, precum și reprezentanți ai instituțiilor din perimetru.

Începând cu 28 martie 2024, compania aeriană Swiss International Air Lines conectează orașul Cluj-Napoca cu orașul Zurich. Zborurile vor fi operate cu 3 frecvenţe săptămânale, în zilele de luni, joi şi duminică, iar biletele pot fi rezervate pe site-ul companiei aeriene www.swiss.com.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță debutul noilor zboruri spre Zurich, operate în premieră absolută de o nouă companie aeriană prezentă pe aeroport, Swiss International Air Lines, care, începând cu 28 martie, conectează oraşul Cluj-Napoca cu capitala turistică a Elveției.

Noua destinație va asigura astfel și zboruri de conexiune spre destinații intercontinentale, precum:

în fiecare luni și duminică, de la Cluj – Zurich și de acolo mai departe, spre: New York (Aeroportul Newark), Boston, São Paulo şi Bangkok;

– în fiecare joi, de la Cluj – Zurich și de acolo mai departe, spre: New York (Aeroportul JFK), Miami, Dubai, Montreal, Boston, Shanghai, Chicago, San Francisco și Los Angeles.

Zurich este cel mai mare oraș al Elveției, recunoscut și sub numele de „Poarta Alpilor”. Zurich este considerat orașul cu cel mai ridicat nivel de trai din lume, devenind o destinație turistică extrem de atractivă. Aeroportul se află la 13 kilometri nord de centrul orașului Zurich. SWISS, compania aeriană națională a Elveției, este liderul transportului aerian din țară și face parte din Grupul Lufthansa, fiind membru al celei mai mari alianțe aeriene din lume, Star Alliance.

Compania  oferă zboruri directe din hub-urile Zurich și Geneva, către peste 110 destinații din 43 de țări. Anual, SWISS transportă aproximativ 16,5 milioane de pasageri.

Reprezentanta companiei Swiss International Air Lines, respectiv doamna Monica Dobruțchi, Director General Lufthansa Group România, Moldova și Bulgaria, a anunțat: „Suntem încântați și mândri că, începând de astăzi, adăugăm Cluj-Napoca – poarta către și dinspre Transilvania – la rețeaua noastră de destinații, prin introducerea acestui zbor către Zurich, cu o frecvență de 3 zboruri săptămânale. Pentru pasagerii din Cluj-Napoca, oferim o varietate de zboruri de legătură de la hub-ul nostru din Zurich. De asemenea, oferim legături convenabile către Geneva, Basel, marile capitale europene, America de Nord și multe alte destinații din rețeaua noastră extinsă de rute”

Viorel Federiga, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a menționat: ,,Salutăm decizia companiei aeriene Swiss International Air Lines de a opera o nouă destinație de pe Aeroportul Internațional Cluj. Aceasta va deservi printre altele și o importantă comunitate de români din Zurich care depăşeşte 8.000 de persoane. Aeroportul Internațional Cluj rămâne un motor de dezvoltare al regiunii iar eforturile sale de creştere a conectivității regiunii, sunt astăzi concretizate prin această nouă rută spre Zurich, operată in premieră absolută de la Cluj-Napoca.”

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a comunicat: „Debutul zborurilor Swiss International Air Lines spre Zurich principala bază de operațiuni a companiei și mai departe spre multe alte aeroporturi ale lumii, va asigura diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie. Considerăm faptul că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor noştri de pe toate segmentele de trafic, respectiv business, etnic sau turistic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.