În zilele de 24 și 25 septembrie, va avea loc Toamna Bistrițeană. Evenimentul este organizat de Primăria Bistrița în zona Heidenfeld din cartierul Viișoara.

„După 2 ani de pauză pandemică, vom sărbători Ziua Recoltei, cu cântec, joc și voie bună. La standuri, vor fi expuse și comercializate bucatele toamnei, dar vom avea și perimetre destinate alimentației publice. Participanții la expoziția de bucate vor fi premiați cu câte 3 distincții pentru fiecare categorie: produse legumicole, fructe și produse apicole”, a transmis primarul Ioan Turc.

Pe scena amenajată în Heidenfeld, vor evolua soliști de muzică populară precum: Alexandru Brădățean, Oana Pintea Bozga, Alexandru Pop, Iulia Bucur Roman, Marius Ciprian Pop și, cap de afiș, renumita interpretă Sava Negrean Brudașcu, precum și 9 ansambluri folclorice: „Cununa de pe Someș”, „Balada” și „Cununița” din Bistrița, “Spice mureșene” din Târgu Mureș, „Cetina” din Lunca Ilvei, “Florile Ceahlăului” din Piatra Neamț, „Păunița” din Sângeorz-Băi, “Tulnicul” din Baia Mare„ “Mugurelul” din Cluj-Napoca, dar și un grup vocal de juniori – “La fântâna satului” din Șieu-Măgheruș.

Programul artistic va începe sâmbătă, 24 septembrie, la ora 11.30, până spre seară, iar ultima reprezentație va fi duminică, după ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.