Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare al Laurei Codruța Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA

120

Decretul de revocare al Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror- şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost semnat de către Klaus Iohannis, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

 

 

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant că respectă Constituţia şi legile ţării şi a acţionat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kövesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupţiei nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupţia afectează viaţa fiecărui cetăţean şi dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice şi blocarea luptei anticorupţie se traduce prin lipsa de spitale, şcoli, autostrăzi, administraţie publică eficientă„,  declarat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, potrivit Mediafax.

În ultima perioadă, pe baza acestui subiect au existat mai multe conflicte, după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Cu toate acestea, preşedintele Klaus Iohannis nu a acceptat imediat propunerea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, spunând că motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.

Săptămâna trecută, Kovesi a spus că nu îşi va da demisia din funcţia de procuror- şef al DNA, conform Biziday.

 

1 COMENTARIU

  1. Asta a fost cea mai inteligenta masura, nu pentru ca intr-adevar a inteles ca doamna Kovesi trebuia destituita, ci a facut acest lucru ca sa nu fie suspendat din functie de catre Parlament, unde cei aflati la guvernare au o majoritate „lejera” . Imediat , in lipsa domniei sale, functia era preluata de domnul Tariceanu si absolut toate ” initiativele ” PSD-ALDE erau puse pe rol, imediat .
    Deci, singura cale prin care mai putea „sicana” gruparea de la guvernare, a fost semnarea decretului, sa nu fie motive de supendare , astfel incat cei de la guvernare sa nu aiba posibilitatea sa-si puna planurtile in aplicare fara „sicana ” … ca oricum o sa-si puna in aplicare Programul de guvernare cu toate opozitiile celor de dreapta , dar cel putin sa n-o faca „linistiti ” .
    In felul acesta , o sa-i sicaneze in continuare, prin a contesta la CCR orice, permanent… chiar daca din start stie ca nu va avea castig de cauza, dar cel putin … o sa le puna ” ghimpi ( spini ) pe felie ” .
    Este ceva ca la SAH … anticipezi si faci o „mutare ” … ( daca este initiativa ta personala ) prin care sa-ti deschizi drumul catre alta mutare , sau esti ” fortzat ” sa faci aceasta mutare, ca sa nu iei ” MAT ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here