Jurnaliștii de la Rise Project sunt finanțați de Ministerul de Externe din Olanda

262

În 1 februarie 2017, când au avut loc cele mai numeroase proteste #rezist din Piața Victoriei, #RISE Project a fost depistată de inspectorii ANAF cu două contracte de cesiune de drepturi de autor fiecare a câte 7.200 de euro, încheiate cu Attila Biro și Alina Moscalu. Aceste contracte au fost finanțate de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei, potrivit dcnews.ro

(w670)

Și în luna iulie 2017 erau informații în spațiul public despre controlul ANAF la Rise Project.

Atunci, jurnaliștii RISE Project au susținut că acel control ANAF are legătură cu investigația pe care se pregăteau să o publice despre Tel Drum. Liviu Dragnea, președintele PSD, a explicat, la acea vreme, că nu are legătură cu controlul ANAF, că se simte indignat și chiar le-a cerut ministrului de Finanțe și ședului ANAF să explice public de ce s-a efectual controlul la RISE Project.

Șeful ANAF a explicat atunci că ”Din primele informaţii puse la dispoziţie de conducerea DGAF (Direcția Generală Antifraudă, n.r.) rezultă că inspecţia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urmă unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută că urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF Bucureşti. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii”.

1 COMENTARIU

  1. Deci, sa intelegem ca ne spioneaza cu proprii nostri gazetari… si nu-i ia nimeni la „ture”… ? Ce face SRI-ul ? Nu s-a sesizat inca… ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here