Inspecţia Judiciară a demarat verificări în legătură cu afirmaţiile judecătoarei Florica Roman din Oradea, care a anunţat că a depus o plângere penală la DNA împotriva ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe care îi acuză de trafic de influenţă.

„Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmaţiile făcute în spaţiul public de doamna judecător Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Inspectorii urmează să efectueze verificări pentru a stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru.

Judecătoarea Florica Roman a anunţat miercuri pe blogul personal că a trimis la DNA o plângere penală pe numele ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, respectiv trafic de influenţă. De asemenea, judecătoarea cerea procurorilor să ia în considerare şi arestarea preventivă a celor doi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.