Judecătoare condamnată la puşcărie! A refuzat să se predea şi a fost săltată de poliţişti

672

După ce a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, judecătoarea Geanina Terceanu a fost ridicată, de acasă de poliţie.

Potrivit stiripesurse.ro, Terceanu nu a vrut să se predea la poliției, astfel că a fost nevoie ca o echipă de polițiști să meargă acasă la ea, să o ducă la pușcărie. Când s-a văzut în cătușe, Terceanu a izbucnit în lacrimi.

 

 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o, marţi, pe fosta judecătoare Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, aceasta fiind acuzată că ar fi luat în tranşe 220.000 de euro de la fraţii Becali şi Cristian Borcea pentru a-i achita în primă fază în dosarul Transferurilor. Totodată, magistraţii au decis confiscarea sumei de 185.000 de euro de la fosta judecătoare. Ea a recunoscut toate acuzaţiile care i se aduc în acest dosar, potrivit Mediafax.

Iniţial, Geanina Terceanu a fost condamnată în această cauză la cinci ani şi şase luni de închisoare.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi conducători din fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 (‘fapta nu există’).

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

„Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro)”, susţin procurorii.

Ulterior, în martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe cei implicaţi în dosarul transferurilor, desfiinţând astfel soluţia de achitare dată de judecătoarea Terceanu.

 

sursă foto: Antena 3

 

2 COMENTARII

  1. Vazut-ati cum si ce patesc cei care „musca ” din… ” placinta” oferita de smecheri ?
    Chiar… trebuie sa fi tare na.rod, sa crezi ca „iei ceva” fara sa stie, sa vada, sa auda… cineva … si fara ca aceasta „placinta ” sa-ti stea in gat , atunci cand refuzi in continuare , sa-ti mai bagi pe gat alta ( placinta ), din care sa intelegi ca odata ce te-ai murdarit, din acel „joc” periculos, NU MAI SCAPI ! ! !
    Sa nu crezi cumva ca cei care ” dau mita ” nu isi iau masuri de asigurare , sa te poata tine ” la mana ” si pentru viitor si nu vinde ” pontul ” de la un borfas la altul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here