În mod cert, clasa politică românească s-a schimbat. A devenit mai mizerabilă, mai grețoasă și de la o vreme tot mai previzibilă. Când PSD-ul încă era un partid serios cu Liviu Dragnea la cârmă care a fost mult prea mic pentru demnitatea la care a ajuns, cea de lider a principalului partid de guvernământ, partid care a fost plebiscitat masiv de români la vot în 2016, acest partid ne era vândut de către trădătorul Iohannis drept ciuma roșie, partidul comuniștilor și alte aberații.

Știți când a pierdut totul Dragnea? La o lună după ce a obținut uriașa victorie, în ianuarie 2017, Iohannis i-a refuzat PSD-ului premierul propus pe Sevil Shhaideh, pentru că Sevil Shhaideh nu era omul serviciilor secrete așa cum trebuia să fie. Pentru că vrem nu vrem serviciile secrete numesc președinții și premierii în țara asta, fără ei nu se poate. Așa a ajuns Grindeanu premier, pentru că era băiat bun, prieten de-al nostru, adică de-al securiștilor. Primul compromis făcut de Dragnea a marcat începutul sfârșitului pentru el. Demonstrațiile puse la cale tot în laborator de către serviciile secrete trădătoare românești, bâlbâielile penibile ale guvernului Grindeanu și diabolizarea permanentă a PSD-ului, devenit partidul penalilor au dus în final la pierderea alegerilor europarlamentare de către social-democrați și cireașa de pe tort a fost întemnițarea lui Dragnea printr-o farsă juridică odioasă.

Învățătura e simplă. În ianuarie 2017, Dragnea trebuia să-l suspende pe Iohannis, să-și pună premierul și apoi să încerce să-l învingă pe Iohannis care, după părerea mea, ar fi fost distrus la referendum. Nu poți umfla la infinit un nimic. Pentru că asta e Iohannis: un nimic expandat de cei ce au avut nevoie să se ascundă în spatele lui.

De când a fost lansat pe orbita politicii dulapul Iohannis de către serviciile secrete, politica s-a schimbat în România. Lucrurile se rezolvă formal în fața urnelor, sigur, încă suntem cel puțin formal o democrație, dar de fapt tot ceea ce este important se rezolvă în spatele ușilor închise, ca să citez un foarte bun film american politic. De la lansarea ineptei Viorica Dăncilă împotriva lui Iohannis, așa încât dulapul de la Sibiu să câștige lejer al doilea mandat prezidențial până la alegerea mediocrului, dar ascultătorului Marcel Ciolacu în funcția de președinte al PSD, totul se rezolvă la masa verde.

PSD-ul a avut mare noroc cu izbucnirea războiului din Ucraina. Sunt absolut convins că învestirea guvernului Ciucă la sfârșitul lunii noiembrie 2021 venea la mai puțin de trei luni de la invazia țării vecine de către Rusia. Presa internațională ne bombarda zilnic despre începerea războiului ruso-ucrainean, iar americanii și liderii UE avertizau despre consecințele începerii războiului. Asta n-a contat pentru Rusia, dar a contat pentru România. Aliații americani nu se puteau baza pe PNL, un partid care abia strângea 25% din voturile românilor la o prezență la vot de abia 33%, adică 8% real din voturile populației și surpriza emisiunii, un nou partid AUR apăruse, un partid suveranist în Parlamentul Românei, primul după dispariția PUNR-ului și PRM. Era nevoie de o majoritate solidă care să guverneze țara și care să răspundă docil cum o face acum România la cerințele războiului ruso-ucrainean, de fapt un răsboi prin procură dus de țările occidentale împotriva Rusiei.

Așa s-a transformat broscoiul râios PSD în prințul fermecător PSD și așa s-a metamorfozat ciuma roșie în excepționalul partid de guvernământ de astăzi condus de covrigarul din Buzău. Covrigar, covrigar, dar tăticul a fost șeful școlii militare de la Boboc, deci Marcel Ciolacu e și el un fiu demn al fostei nomenclaturi comuniste care acum se chinuie să construiască capitalismul sălbatic în România.

Au trecut doi ani de război și Putin n-a murit de cancer, nu l-a răsturnat Prigojin, ci chiar Prigojin a avut un neașteptat accident de avion și Ucraina n-a câștigat războiul, ci îl pierde zi de zi. Iar noi europenii am devenit tot mai săraci și dăm tot mai mulți bani pe arme uzate fizic și moral pe care le importăm de la licuriciul mare. Prețurile la curent și gaz au explodat, dar mergem înainte și vom da Rusiei o lecție pe care nu o să o uite. Sau o să primim noi una pe care nu o să o uităm!

Partidele suveraniste sunt în ascensiune și ce să vezi AUR-ul a intrat la limită în Parlament, iar acum este creditat ca primul partid din România la intențiile de vot.

Șoc și groază la Bruxelles și Washington. Cum să ajungă atâția suveraniști în Parlamentul european. Trebuie făcut ceva! Și au dat ordin și s-a făcut. Au comasat alegerile locale cu cele europarlamentare pentru că la locale primarii trag, că trag pentru ei și pentru ca să nu fie AUR pe locul întâi s-au creat listele comune PSD – PNL.

Dar dacă în 2017 ai fi spus cuiva că PSD și PNL care se urăsc sincer din 1990 încoace vor candida pe liste comune la europarlamentare și că vor susține candidați comuni la București și în sectoare, lumea ți-ar fi spus că ești nebun. Nebun de legat! Dar nu, ăsta e ordinul de afară, și mizerabilii din clasa politică românească respectă ordinele. Pentru că a fi pe listă înseamnă că poți parazita statul român în continuare tu și toate rudele, prietenii și amantele tale. Mizerabilă lume! Și extrem de previzibilă.

Liviu Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.