În conformitate cu Planul Național Cadru de Acțiune pentru Siguranța Școlară pentru creşterea gradului de siguranţă în instituţiile de învăţământ, odată cu începerea anului şcolar 2023-2024, Jandarmeria Bistrița-Năsăud va intensifica măsurile de ordine publică asigurate în zona unităţilor şcolare și adiacentă acestora, precum şi pe traseele de deplasare a elevilor, fiind astfel o prezență activă, în vederea prevenirii fenomenului de absenteism școlar.

În acest an, Planul Național Cadru de Acțiune pentru Siguranța Școlară are ca elemente prioritare: creșterea gradului de siguranță școlară, prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive în rândul elevilor, prevenirea cazurilor de bullying și reducerea riscului de expunere a elevilor la infracțiuni, în special a celor comise cu violență.

Ca element de noutate, la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar se vor constitui grupuri de acțiune, cu specialiști din cadrul tuturor instituțiilor semnatare, în domeniile droguri, violență, bullying, la care vor participa cadre didactice și reprezentanți ai asociațiilor de elevi și părinți.

De asemenea, pentru reducerea fenomenului violenţei juvenile, punem un accent deosebit și pe măsurile de prevenţie, iar în acest sens, în perioada imediat următoare se vor desfăşura acţiuni preventiv-educative şi anti-victimizare, în instituţiile de învăţământ preuniversitar. Prin intermediul acestor acţiuni, ne vom implica în mod activ în procesul de formare şi educare a tinerilor, iar specialişti din cadrul Jandarmeriei Bistrița-Năsăud vor discuta cu elevii despre diverse teme cum ar fi: discriminarea, modalităţile de prevenire şi consecinţele violenţei.

Totodată, pe tot parcursul anului școlar jandarmii vor acţiona în mod independent precum şi în patrule mixte cu Poliţia pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic, precum şi pentru a asigura o intervenţie promptă, la nevoie.
Urăm tuturor elevilor mult succes în noul an școlar și îi încurajăm ca atunci când au nevoie să apeleze cu încredere la sprijinul jandarmilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.