GALLANI GIANFRANCO, un italian în vârstă de 77 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a întreținut relații sexuale, timp de aproape un an de zile, cu o puștoaică de 13 ani. Practic, familia fetei a trimis-o în brațele pedofilului. Sora ei se prostituia frecvent, mama fetei nu a avut prea mare lucru de obiectat când tânăra s-a mutat acasă la Franco, iar în comună până și șeful de post știa de aventurile sexuale cu minore din zonă, dar, de frică, a preferat să-și tragă chipiul pe ochi. În 2016, italianul a fost condamnat pentru că a încercat să pună la punct răpirea fiului unui om de afaceri.

GALLANI GIANFRANCO, zis Franco, un italian în vârstă de 77 de ani, stabilit în Cluj, a fost condamnat recent la 5 ani de pușcărie cu executare pentru trafic de minori. După ce românca cu care se căsătorise și pentru care venise în România a divorțat de el pentru că bătrânul era obsedat sexual, Franco s-a stabilit în zona localității Cămărașu unde s-a împrieteni cu doi proxeneți din zonă, Teodor Cozac și Cornel Michi. Ei aveau o adevărată rețea de clienți în zonă cărora le puneau la dispoziție minore, convinse prin metoda loverboy, care acceptau să aibă relații sexuale pentru a îi întreține pe proxeneți.

Potrivit procurorilor, între 2020 și 2021, Cornel Michi și COZAC TEODOR au câștigat bani de pe urma a două minore, în vârstă de 13 și 15 ani, pe care le puneau să se prostitueze. Fetele era dusă prin tot județul, la domiciliul clienților găsiți de ”pești”, dar au fost puse să întrețină relații sexuale ocazionale și într-o parcare de pe drumul care leagă Cluj Napoca de comuna Cămărașu.

”Cartierul general” al peștilor și al fetei traficate era în comuna clujeană Sărmașu, localitate în care era stabilit și italianul GALLANI GIANFRANCO, în vârstă de 77 de ani. Italianul a ajuns în comuna clujeană după ce fusese căsătorit cu o româncă, care divorțase de el pe motiv că avea o sexualitate deviantă. Mai concret, bătrânul era pedofil.

”În data de 30.03.2021 lucrători de poliție din cadrul BCCO Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o anumită persoană, împreună cu cetățeanul italian GALLANI GIANFRANCO în vârstă de 76 de ani, au recrutat, în cursul lunii decembrie 2020, pe minora x.x., în vârstă de 15 ani, și, în cursul anului 2021, pe minora x.L., în vârstă de 13 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze în folosul lor material, la stradă, în apropierea localității Sărmașu, precum și în Cluj-Napoca în zona străzii Calea Turzii”, arată dosarul.

Se pare că investigația polițiștilor a plecat de la postarea pe conturile Facebook a unor poze în care fetele apăreau în compania celor trei bărbați.

Cozac este recidivist și, după ce în iarna anului 2020 a fost eliberat din penitenciar, a recrutat-o pe una dintre minore și a obligat-o să practice prostituția în locuința lui Cornel Michi.

Între timp, Cozac s-a împrietenit cu italianul GALLANI, căruia i-a prezentat-o pe minora de 13 ani, sora unui alt inculpat din dosar, Andrei Gaspar.

Italianul de peste 70 de ani s-a ”îndrăgostit” de minora de 13 ani, care a plecat de acasă și mutat acasă la el. În urmă cu un an, bătrânul și puștoaica au organizat o petrecere de „nuntă” și Franco i-a dat fetei un „inel” pentru a o asigura de sentimentele pe care i le poartă.

Șantaj la marginea drumului și sex cu minore

Dosarul cum minorele erau duse într-o parcare pentru a se prostitua și unde, clienții erau șantajați și tâlhăriți. Potrivit cercetărilor, din mijloacele de probă a rezultat că atunci când clienții sunt persoane mai în vârstă sau pe care le pot intimida, Cozac, ajutat de către ceilalți inculpați care îl însoțesc sau îi asigură transportul, „îi face pe clienți”, în sensul că filmează actul sexual cu minora, iar ulterior le cere sumele de bani pe care le au asupra lor pentru a nu suna la poliție, îi amenință sau îi agresează.

În data de 08.05.2021 în această modalitate Cozac a săvârșit o tâlhărie, însoţit de un alt inculpat, zis Memo, care i-a oferit suportul său moral, după ce x a filmat actul sexual dintre minoră și persoana vătămată xx. Ulterior cei doi au împărțit suma de 2203 lei luată din posesia persoanei vătămate.

Din convorbirile telefonice interceptate rezultă că minora de 13 ani se recomandă ca fiind „femeia” ori „soţia” lui Franco, celelalte persoane care o apelau pe acesta tratând-o ca atare.

În cadrul audierilor, minora de 13 ani a declarat că îl cunoaște pe Franco care locuiește în localitatea Sărmașu și care a avut relații sexuale cu surorile ei A. și B. A ajuns să întrețină și ea relații sexuale cu cetățeanul italian, spunându-i că are numai 13 ani. Aceasta susține că ar fi văzut pe telefonul cetățeanului italian fotografii cu B. dezbrăcată. ”În urmă cu câteva luni, minora a plecat la sora ei și a fost pusă să întrețină relații sexuale cu italianul, dar inițial, a refuzat să facă acest lucru”, arată ancheta procurorilor. Însă, adulții din jurul ei au reușit să o convingă, până la urmă, se accepte propunerile bătrânului de 77 de ani.

Culmea este că relația dintre italian și puștoaica de 13 ani era cunoscută de toată lumea din comună, inclusiv de șeful de post, însă nimeni nu a luat nicio atitudine până la intervenția polițiștilor BCCO Cluj Napoca.

Am sunat la postul de poliție pentru a îl întreba pe șeful de post cum comentează faptul că sub ochii proxeneții din zonă gestionau o rețea de prostituție cu minore, dar a intrat tonul de fax. Poate că agentul era pe teren la vreo investigație!

Cu toţii au ştiut că x.L. este minoră, tot aşa, inculpatul cunoştea vârsta de doar 13 ani a „femeii” lui, aspect care nu l-a împiedicat să întreţină relaţii sexuale cu ea.

”Rezultatul unor astfel de exploatări este unul pe termen lung, fiind puţine şanse ca victima să practice altă „meserie” decât cea de prostituată după ce va deveni majoră, începerea vieţii sexuale la o vârstă atât de mică şi actele sexuale comise cu diverşi parteneri, în fiecare zi, indiferent de vreme şi de vârsta partenerilor, putând fi extrem de periculoase atât pentru sănătatea fizică, dar mai ales pentru cea psihică. (…)

Având în vedere vârsta fragedă a minorei de doar 13 ani, faptul că a întreţinut relaţii sexuale cu un inculpat mai în vârstă ca ea cu 60 de ani, la solicitarea unor persoane din propria familie, neavând  practic nicio altă opţiune, precum şi perioada de cca. 5 luni în care a fost supusă unei astfel de obligaţii, cu precizarea că inculpatul era obosit la muncă susţinând că oboseala survine  urmare a faptului că „are muiere tânără” şi a întreţinut relaţii sexuale toată noaptea, instanţa apreciază că suma solicitată de minoră nu este excesivă, urmând a-l obliga pe inculpat la plata ei”, arată motivarea soluției de condamnare.

Condamnat pentru că a organizat răpirea unui copil

Culmea este că Franco fusese condamnat în 2016 în Italia pentru că luat parte la organizarea planului de răpire a unui băiat de paisprezece ani, fiul soților Bassan-Bassetto, antreprenori care dețin o afacere și distribuție de vin și bere pentru cluburi. Massimo Silvestrin, 42 de ani, fost barman al Pojanei Maggiore, considerat creierul bandei a fost condamnat la 7 ani. Antonio Gallani, de 43 de ani, și tatăl lui, Gianfranco Gallani, au fost condamnați la 6 și, respectiv, 5 ani de pușcărie. Cei trei vroiau să ceară familiei băiatului o răscumpărare de 600.000 de euro, dar nu au reușit să îl răpească pe copil. Planul a fost dejucat pentru că Stefania Paggin le-a spus polițiștilor despre plan. Ea ar fi trebuit să provoace un accident între mașina ei și cea a  mamei care își ducea fiul la școală, pentru a  le permite complicilor ei să intre în acțiune.

Răzvan Robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.