Eugenio De Poli, un cetățean italian în vârstă de 84 de ani, susține că a fost înșelat de un acuzat român, care ar fi intrat în mod fraudulos în posesia unor proprietăți de peste un milion de euro în baza unor clauze abuzive.

Venit în România să facă afaceri, italianul spune a semnat cu Ovidiu Tatu mai multe contracte de asistență juridică. În acestea, avocatul ar fi introdus, fără știrea sa, mai multe prevederi ilegale.

De Poli își acuză fostul avocat, Ovidiu Tatu, că l-a deposedat, prin executare silită, de mai multe proprietăți. Executările l-au vizat atât pe italian, în nume propriu, cât și două firme reprezentate de acesta, scrie Libertatea.

În plângerea penală depusă, Eugenio De Poli susține că în momentul în care a vrut să vândă un teren deținut cu alți parteneri italieni în Timișoara a constatat că în cartea funciară este înscrisă o executare silită a sa pentru o datorie de aproape 200.000 de euro (10.000 de euro onorariu și 180.700 de euro penalități de întârziere), pe care De Poli o are către avocatul Ovidiu Tatu.

„Astfel, am constatat că, între timp, toate bunurile imobile ale societăților mele Dipeuroita și Solemare Imobiliare, în valoare de peste un milion de euro, au trecut în proprietatea avocatului Tatu Ovidiu, prin complicitatea executorului Țimonea Mihai…”, arată De Poli în plângerea depusă la DIICOT și declinată la Parchetul Curții de Apel Timișoara, unde dosarul este în cercetări.

În aceeași plângere, Eugenio De Poli susține că executorul Țimonea nu l-a citat la domiciliul din Italia, „ci la o adresă fictivă din Timișoara, gestionată tot de Tatu Ovidiu”.

Clientul spune că a semnat contractul în alb

Italianul mai spune că n-a fost emisă nicio factură pentru suma care a generat penalități de zeci de mii de euro, „sumele urmărite de avocatul Tatu nefiind niciodată înregistrate în contabilitatea acestuia, fiind o evaziune fiscală evidentă și spălare de bani, o delapidare a bunurilor societății, câtă vreme avocatul Tatu Ovidiu a avut procură pentru stabilirea sediului societăților mele la cabinetul său”.

„Am semnat în alb contractul de asistență juridică și am fost șocat să constat că numitul Tatu Ovidiu a înscris în fals suma de 10.000 de euro (fără a menționa termenul de plată), iar în spațiul destinat modalității de plată sau a tipului de onorariu acesta a făcut mențiuni frauduloase în sensul că se percepe o penalitate de 1% pe zi de întârziere din debitul neachitat, astfel încât s-a ajuns în prezent la fabuloasa sumă de 180.700 de euro cu titlu de penalități”, mai spune De Poli în plângerea penală studiată de Libertatea.

Italianul mai afirmă că avocatul a profitat „de relația de încredere și a introdus un termen de prescripție a datoriei de 10 ani, contrar legii.

Eugenio De Poli mai reclamă că „niciuna din rubricile în care Tatu Ovidiu a făcut adăugiri și plăsmuiri” nu poartă semnătura lui de confirmare, iar asta ar reprezenta „încă o dovadă a relei credințe a acestuia”.

Decizie în primă instanță

Judecătoria Timișoara a anulat executarea silită declanșată împotriva lui De Poli, ca persoană fizică, dar sentință nu este definitivă. Instanța a decis și anularea tuturor actelor de executare constatând că în contractul de asistență juridică dintre avocatul Tatu și italianul Eugenio De Poli au fost introduse clauze abuzive.

Contactată de Libertatea, avocata Andreea Maria Brașoveanu, care l-a reprezentat pe avocatul Tatu în dosarul de executare silită, a refuzat să comenteze cazul.

sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.