Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a avut marţi, 23 februarie, o întrevedere cu o delegaţie de părinţi, ai căror copii studiază la Şcoala Generală din Sigmir. În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de comasarea claselor de gimnaziu şi s-a convenit ca elevii să fie mutaţi la Şcoala Generală "Lucian Blaga" sau la Şcoala Generală Nr. 1 din Bistriţa.

 

 

 

"Noi vrem ca toţi părinţii să fie liniştiţi pentru că totul o să fie bine. Vom ţine cont de dorinţa lor, iar cei 44 de elevi din clasele gimnaziale din Sigmir vor putea alege să studieze la una din cele două şcoli, în funcţie de spaţiul disponibil pe care îl au acestea", a spus Vasile Marc, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

 

Potrivit unui comunicat de presă remis de ISJ B-N, finanţarea "per capita" de care dispune în acest moment Şcoala Generală din Sigmir, ar fi garantat acoperirea cheltuielilor de personal doar pentru o perioadă de două luni de zile, iar comasarea celor 4 clase de gimnaziu este o măsură absolut necesară.
În situaţia comasării intră şi unitatea şcolară din Ghinda, precum şi cea din Unirea. Pentru prima, soluţia ar fi ca elevii să înveţe mai departe la Şcoala Generală "Ştefan cel Mare", iar pentru a doua comasare ar fi posibilă la Şcoala Generală "Avram Iancu", ambele din municipiu. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud vor avea o întâlnire în zilele următoare cu reprezentanţii primăriei, în care va fi încheiat un protocol de colaborare ce vizează în primul rând asigurarea transportului exclusiv pentru elevii din clasele care vor fi comasate.

 

Iulia STUPINEAN 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.