Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va pune consumul de droguri pe agenda viitorului Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

”Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a spus președintele Iohannis într-un discurs susținut luni la începerea anului școlar la o școală din București.

  • De ce e important: CSAT este organismul care dă direcția instituțiilor de forță în combaterea unor fenomene care pun în pericol siguranța națională. Odată ce o temă e pusă pe agenda CSAT și există o hotărâre CSAT pentru combaterea acelui fenomen, toate instituțiile de forță sunt obligate să se pună în mișcare.

Decizia președintelui Iohannis a venit după ce presa, inclusiv G4Media, a scris pe larg despre creșterea consumului și traficului de droguri, inclusiv în școli. De asemenea, un val de emoție a fost creat în societate după ce un tânăr testat pozitiv la droguri a accidentat mortal doi adolescenți la 2 Mai.

În plus, ministrul de Interne a declarat într-o ședință cu conducerea Poliție că ”bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută”, scrie G4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.