Președintele României Klaus Iohannis a declarat la Bruxelles că poziția de șef al statului nu se joacă la masa verde şi românii decid cine şi când va fi preşedintele României.

Preşedintele a fost întrebat despre ideea vehiculată în spaţiul public privind o rotaţie inclusiv a viitorilor preşedinţi, cinci ani preşedinte liberal şi cinci ani preşedinte din partea PSD.

”În ce priveşte ce aţi numit rotaţia preşedinţilor, eu în continuare cred că poziţia de preşedinte nu se joacă la masa verde şi românii decid cine şi când va fi preşedintele României”, a răspuns preşedintele Iohannis.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este o idee foarte bună rocadă la alegerile prezidenţiale, după modelul aplicat la rotaţia premierilor, însă a atras atenţia că ea ar trebui să fie pe un mandat complet.

„O idee foarte bună. Dar să fie pe mandat complet. Totuşi, nu ne jucăm. Cred că e suficient, că am avut zece premieri în zece ani”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat cum vede ideea unei rocade la alegerile prezidenţiale, după modelul aplicat anul trecut în cazul rotaţiei premierilor, miercuri la Parlament, scrie news.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.