Decizia privind câştigătorul funcţiei de primar al Bistriţei nu este definitivă. Numărătoarea voturilor a fost reluată marți dimineaţa.

Decizia a fost luată de către Biroul Electoral, în urma unei contestaţii făcute de PNL.

Conform primei numărători a voturilor, Gabriel Lazany a ieşit câştigători, cu 8 voturi mai mult decât primarul Ioan Turc. Gabriel Lazany a obținut 15.497 de voturi (44.04 %), în timp ce Ioan Turc a obținut 15.489 de voturi (44.02%).

Însă, într-o secție de votare din Bistrița procesele verbale completate olograf nu coincid unul cu altul.  Este vorba despre Secția nr. 16 de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Bistrița, unde președinte a fost Ionela Floarea Martița, iar locțiitor Aurelia Roșca. În această secție s-a cerut renumărarea voturilor, dar președinta nu a fost de acord.

Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorității Electorale Permanente, la Secția 16 din Bistrița, într-unul din cele două procese verbale scrise de mână de membrii secției de votare, se menționează că Ioan Turc a obținut 405 voturi, iar Gabriel Lazany un număr de 299. În celălalt proces verbal, scris tot de mână, datele sunt inversate, astfel că în dreptul lui Ioan Turc apar 299 de voturi, iar în dreptul lui Gabriel Lazany sunt menționate 405 voturi. Datele din acest al doilea proces verbal, cu Ioan Turc având 299 de voturi și gabriel Lazany cu 405 voturi sunt încărcate și în sistemul informatic, așa cum se poate vedea pe site-ul AEP, dar și în documentele de mai jos.

În consecință nu este clar care dintre cei doi candidați a obținut cele mai multe voturi – Gabriel Lazany sau Ioan Turc?

Date anapoda apar în cele două procese verbale scrise de mână și în dreptul celorlați trei candidați – Rodica Dobraniș, Alexandru Toniuc și Călin Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.