Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, afirmă că locurile la creșele din municipiul Bistrița sunt insuficiente în comparație cu numărul mare de cereri venite din partea părinților. Potrivit acestuia, în Bistrița, peste 100 de astfel de cereri sunt respinse din lipsă de locuri. Din acest motiv, Turc a purtat discuții cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în vederea identificării unor surse de finanțare pentru construirea de creșe și grădinițe în oraș.

În municipiul Bistriţa, există 9 grădiniţe cu personalitate juridică şi 5 creşe nedistribuite uniform pe zone și cartiere. În vestul Bistriței, avem 3 grădinițe, dar doar una cuplată cu o creșă (cea de pe Șieului). În zona centrală, două grădinițe, dar una singură are și creșă (Zimbrului). În partea estică, 4 grădinițe, cuplate cu 3 creșe (Ștefan cel Mare, Andrei Mureșanu și Mesteacănului). Reiese din start o dificultate majoră și în ce privește proximitatea pentru părinții celor mici. Aceștia oricum găsesc greu locuri la creșe. În prezent, peste 100 de cereri pentru creșe sunt respinse din lipsă de locuri.”, spune Ioan Turc.

În aceste condiții, candidatul PNL la fotoliul de primar al municipiului a identificat câteva soluții pentru a rezolva această problemă.

”Trebuie angajați în creșe educatori puericultori, specializați în îngrijirea corectă a copiilor de până la 3 ani. Este necesară și scăderea numărului de copii pentru fiecare grupă. Se impune găsirea soluțiilor pentru funcționarea creșelor din zonele prost acoperite din punctul acesta de vedere. Printre locațiile identificate, avem: Bălcescu, Independenței, Împăratul Traian (în vest), plus zonele Parc și Subcetate. Un exemplu concret este locația Grădiniței „Dumbrava minunată” din Parcul municipal. Acolo, propun construirea unui complex modern – creșă și grădiniță cu program prelungit, prin Compania Națională de Investiții. Am vorbit în acest sens cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, care m-a asigurat că există finanțare pentru asemenea obiective. Avantajele locației sunt multiple: poziționarea în zona centrală a orașului, parcul din proximitate, parcarea mare din fața Palatului Culturii.  Putem avea grădinițe reabilitate, moderne, cu personal suficient și cu specializările necesare. Soluții există, mai trebuie și ca administrația locală să se preocupe”, este de părere Ioan Turc.

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare normal sa se construiasca gradinite. Psd stie doar sa toarne asfalt, in rest nimic pt cetateni!! A facut partia aia obosita in loc sa faca cv pt cetateni, pt tineret, copii.. lumea o sa zica ca si partia e pt cetateni. E daca aveam iarna ca acum 15 ani..nu 1 zi de zapada pe an ca acum.. se puteau face gradinite pt copilasi de banii aia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.