Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a semnat, marți, contractul de finanțare pentru extinderea și modernizarea iluminatului public pe 16 străzi din municipiul Bistrița! Proiectul intitulat „Creșterea eficienței energetice în infrastructura de iluminat public în municipiul Bistrița, etapa 2.1”, cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu, este în valoare de 3.999.931,57 lei cu TVA.

Potrivit edilului bistrițean, se are în vedere îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, fiind utilizate corpuri de iluminat cu surse LED care să determine o eficienţă energetică ridicată şi poluare luminoasă minimă.

„Referitor la extinderea sistemului de iluminat, aceasta include 7 străzi: Compozitorilor, George Enescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Brediceanu, Bela Bartok, Ioan Căianu, Cimitirului.

În ce privește modernizarea sistemului de iluminat, aceasta se realizează pe 9 străzi: Ion Vidu, Lempeș, Turturelelor, Iasomiei, Cireșului, Clopoțeilor, Toporașului, Vișinului, Castanului.

Proiectul are ca scop reducerea procentuală a consumului de energie cu 25%, respectiv reducerea procentuală a cantității emisiilor de CO2, prin achiziția și montarea corpurilor de iluminat LED care permit reglarea fluxului luminos prin sistemul de telegestiune”, a notat Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.