Ioan Oltean, deputat PNL, a fost săltat, joi, de procurorii anticorupţie, de pe Aeroportul Otopeni şi dus la sediul DNA pentru a fi audiat într-unul din dosarele ANRP în care este implicată şi protejata sa, Crinuţa Dumitrean. Ioan Oltean ar fi învinuit de procurorii DNA de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu în cazul unei retrocedări ilegale de 20 de milioane de euro,
informează romaniatv.net.

Surse din DNA susțin că pe numele liderului PNL ar putea să se ceară încuviințare pentru reținere și arestare sau o cauțiune pentru o sumă foarte mare, scrie stiripesurse.ro.

 

 

Din primele informaţii, Oltean ar fi vizat într-un dosar privind retrocedări ilegale făcute de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) când instituţia era condusă de Crinuţa Dumitrean. Se pare că ar fi vorba despre o nouă despăgubire, de peste 109 milioane de lei, iar o parte dintre bani ar fi ajuns la un afacerist craiovean, Mihai Rotaru, implicat în acelaşi dosar.

 

Crinuţa Nicoleta Dumitrean este cunoscută ca o apropiată a deputatului bistriţean.

 

Potrivit romaniatv.net, în acelaşi dosar este audiat, la DNA, şi Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, surse judiciare declarând că omul de afaceri este beneficiarul unei despăgubiri de 108.932.000 lei, care i-a fost acordată de comisia ANRP, pentru un teren din Piteşti, în perioada în care şefa comisiei era Crinuţa Dumitrean.

Procurorii DNA îi audiază, tot joi, şi pe Lăcrămioara Alexandru, Rodica Constantinovici, Sergiu Diacomatu şi Cătălin Florin Teodorescu, toţi fiind foşti membri ai comisiei ANRP. Lăcrămioara Alexandru a fost în ANRP ca reprezentant al Ministerului Finanţelor, Rodica Constantinovici a fost secretar de stat în Ministerului Justiţiei, Sergiu Diacomatu şi Florin Teodorescu au fost vicepreşedinţi ai ANRP.

În aceeaşi cauză sunt vizaţi şi Crinuţa Dumitrean, Remus Baciu şi Marko Attila, care au fost în comisia de la ANPR ce a aprobat solicitarea de despăgubire a lui Mihai Rotaru.

Mihai Rotaru a cumpărat drepturile litigioase pentru terenul din Piteşti de la o persoană care se judeca de opt ani cu Primăria Piteşti şi nu a reuşit să primească despăgubiri. La şase luni după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru acel teren, Rotaru a primit de la ANPR o despăgubire de 108.932.000 de lei, au mai arătat sursele citate, mai scrie romaniatv.net.

 

 

 

Aducerea cu mandat a lui Ioan Oltean la sediul DNA, direct de pe aeroport, este o practică destul de rar întâlnită în condiţiile în care discutăm despre un parlamentar, care conform legii beneficiază de imunitate. Dacă procurorii vor decide că este necesară arestarea preventivă în cazul deputatului bistriţean, atunci DNA va trebui să ceară avizul Legislativului naţional pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Ioan Oltean.

 

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. În sfîrşit au auzit şi cei de l-a DNA de acest putregai al ardealului. Sper s-ă nu fie doar un pîrţ cum a fost şi în alte cazuri care viza ,,membrii marelui,, partid pdl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.