Omul de afaceri Ioan Niculae, raspunde la intrebari in timpul unui interviu acordat, marti, 12 Aprilie 2011, cotidianului Evenimentul Zilei.

Omul de afaceri era dat în urmărire națională, pentru a executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Niculae a spus joi seara, într-o intervenţie la un post de televiziune, că este internat într-o clinică din Italia, dar şi-a făcut externarea. A mai declarat că ar urma să ajungă vineri în România și că se va preda, ceea ce s-a și întâmplat.

Ioan Niculae va fi dus direct la Penitenciarul Rahova, transmite Realitatea Plus. Cei de la penitenciar îl vor plasa direct în carantină, aceasta fiind procedura standard la orice pedeapsă. Avocatul omului de afaceri spune că ar putea fi încarcerat la Penitenciarul Alexandria.

Ar putea fi eliberat condiționat

În momentul în care va fi încarcerat, va intra în comisia de eliberare condiționată. Asta pentru că are deja o pedeapsă, dar și pentru că are deja vârsta de 60 de ani. În prezent, avocatul spune că afaceristul are deja executate 700 de zile de închisoare și susține că ar mai putea face o lună sau două din pedeapsă.

Iona Niculae, cu o avere estimată undeva între 700 de milioane și un miliard de euro, a fost găsit vinovat pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență, iar joi seară a fost dat în urmărire națională, conform Național.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.