Înainte de începerea noului an școlar, toți angajații din sistemul de învățământ din municipiul Bistrița ar putea fi testați pentru COVID-19, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae. Acesta afirmă că va solicita Consiliului Local Bistrița alocarea unor fonduri pentru a acoperi costurile cu privire la testarea personalului din școlile din municipiu.

Sănătatea copiilor este importantă pentru Bistrița, este importantă pentru noi! Cu toții ne dorim revenirea la normalitate cât mai curând posibil. Cu toții ne dorim să ne știm în siguranță pe noi și mai ales pe copiii nostri. Voi propune Consiliului Local alocarea din bugetul Municipiului Bistrița suma de 300 mii lei, pentru a acoperirea costurilor în vederea testării gratuite pentru Covid-19, pentru personalul didactic, personalul auxiliar si personalul nondidactic din școlile din Bistrița, înainte de începerea anului școlar 2020-2021”, a declarat Cristian Niculae.

Sursa citată precizează că testarea personalului din unitățile de învățământ se va face la începutul lunii septembrie, în baza unui parteneriat care ar putea fi încheiat între Primăria Bistrița și Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Pe lângă faptul că va fi testat tot personalul implicat în educația copiilor, viceprimarul mai precizează că se vor lua și alte măsuri pentru ca elevii să se întoarcă la școală în condiții de maximă siguranță. Astfel, se vor efectua ample acțiuni de dezinfecție și igienizare în toate unitățile de învățământ.

🔴 Sănătatea copiilor este importantă pentru Bistrița, este importantă pentru noi!👉 Cu toții ne dorim revenirea la…

Posted by Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița on Tuesday, July 28, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here