Interlopul Creţu şi doi prieteni de-ai lui din Cluj-Napoca aşteaptă pronunţarea într-un dosar penal în care unul dintre ei l-a călcat pe trecerea de pietoni pe Florentin Vârlan, iar ceilalţi au încercat să măsluiască accidentul. În dosar sunt implicaţi Bogdan Negrei, zis “Creţu”, care face puşcărie în Austria pentru incendierea unei fete în Viena, şi un subinspector de poliţie în cadrul I.P.J.C. – Serviciul Poliţiei Rutiere Cluj, care l-a sfătuit pe Creţu cum să se sustragă de la urmărirea penală. Presa austriacă scrie că Adrian Bogdan Negrei din Cluj pentru că a incendiat o femeie în faţa discotecii Fantastic din capitala Austriei. La Cluj, Negrei, cunoscut sub porecla de Creţu, a fost trimis în judecată în lipsă, încă din 2009, pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.

 

La sfârşitul acestei luni, magistraţii Tribunalului Cluj ar trebui să se pronunţe în dosarul în care interlopul clujean Bogdan Negrei, zis Creţu a accidenta un clujean pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului. În acelaşi dosar mai sunt inculpaţi şi doi prieteni de-ai lui Negrei, Ioan Cenan şi Lucian Brehart, care l-ar fi ajutat pe Negrei îi facă pe poliţişti să creadă că accidentul a fost comis de o altă persoană.

Potrivit actelor de la dosar, la datele de 24 august 2008, 5 martie 2009 şi 11 martie 2009 a condus un autoturism pe drumurile publice din localitatea Cluj Napoca, fără a poseda permis de conducere. La data de 5 martie 2009, conducând un autoturism pe drumurile publice din localitatea Cluj Napoca, în condiţiile mai sus arătate, adică fără a poseda permis de conducere, a accidentat pe trecerea de pietoni pe partea vătămată Vârlan Florinel Constantin, cauzându-i leziuni corporale vindecabile în 25-30 zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Iniţial, s-au înregistrat dosare pentru fiecare din faptele, mai sus prezentate, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca şi referitor la vătămarea corporală a părţii vătămate Vârlan Florinel-Constantin, s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva învinuitului Negrea A., reţinându-se că acesta a condus autoturismul marca VW Golf, la data de 5 martie 2009 şi a accidentat pe partea vătămată pe trecerea de pietoni.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că în realitate, în momentul producerii accidentului rutier, autoturismul VW Golf a fost condus de inculpatul Bogdan Negrei, acesta fiind autorul vătămării corporale din culpă a părţii vătămate.

 

Poliţistul pe-o mână cu interlopii

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel C. că învinuitul Lupuţ I. L., subinspector de poliţie în cadrul I.P.J. C. – Serviciul Poliţiei Rutiere Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Bogdan Negrei să se sustragă de la răspunderea penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, deoarece a întocmit procesul-verbal din data de 5 martie 2009, cu privire la accidentul rutier din aceeaşi dată, soldat cu vătămarea corporală a părţii vătămate Vârlan Florinel-Constantin, în care a consemnat că autorul accidentului este învinuitul Negrea A., deşi cunoştea că în realitate autorul este inculpatul Bogdan Negrei.

După înregistrarea cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel C. şi efectuarea unor cercetări suplimentare s-a constatat că învinuitul Lupuţ I. L. a luat la cunoştinţă despre împrejurările producerii evenimentului rutier ca urmare a celor relatate de inculpatul Negrei şi învinuitul Negrea A. Învinuitul Negrea A. a declarat că el este autorul accidentului, ca urmare a presiunilor exercitate asupra sa de inculpatul Bogdan Negrei şi de numitul Lucian Brehar, agent de poliţie în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj.

În fapt, Lucian Brehar l-a convins pe Negrea A. să susţină că el a condus autoturismul implicat în accident şi chiar i-a dictat conţinutul declaraţiilor din faza incipientă a cercetărilor. Atitudinea şi autoritatea lui Brehar conferite de calitatea de agent de poliţie judiciară în cadrul compartimentului însărcinat tocmai cu instrumentarea cauzei respective, au fost de natură să-l determine pe învinuitul Negrea A. să declare că el este autorul accidentului rutier, ceea ce a avut drept consecinţă îngreunarea semnificativă a urmăririi penale în cauză.

În aceste condiţii, au fost extinse cercetările şi a fost începută urmărirea penală şi împotriva învinuitului Brehar, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

 

bogdan adrian negrei

Condamnat 20 de ani pentru incendierea unei femei

În momentul de faţă, Bogdan Negrei este condamnat la 20 de ani de închisoare într-un penitenciar din Austria pentru tentativă de omor, după ce a stropit cu benzină o prostituată în faţa unei discoteci din Viena. Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei. Adrian Bogdan Negrei, zis Creţu, a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o prostituată română în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu” l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă. Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa prostituatei şi i-a dat foc. Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Prostituata a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate. „Creţu” a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare. „Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostituate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei”, a declarat judecătorul Richard Weber.

„Femeia a fost mutilată şi va rămâne aşa. A spus că a avut sentimentul că îi curge carnea de pe faţă”, a mai spus Weber. Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei „Mafiotul roşu”, pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie. Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului.  „Creţu” a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda. În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.