Președintele PSD Marcel Ciolau și președintele PNL Nicolae Ciucă vor avea duminică o întâlnire pentru a discuta despre comasarea alegerilor europarlamentare și despre candidaturile la Capitală și la președinție, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit surselor G4Media.ro, întâlnirea tete a tete Ciolacu-Ciucă a fost amânată pentru săptămâna viitoare, înainte de ședinta coaliției.

Subiectul ar urma să fie tranșat la următoarea ședință a coalilției, programată pentru joi. Comasarea alegerilor este puternic contestată de opoziție pe motiv că este o măsură anti-democratică, menită să avantajeze cele două mari partide și că va distorsiona opțiunea alegătorilor.

Potrivit acestora, se va discuta inclusiv varianta ca Marcel Ciolacu, să candideze la Primăria Capitalei revine în discuție. Pe de altă parte, liderii PSD insistă ca partidul să aibă candidat propriu la prezidențiale iar acesta să fie actualul lider.

Scenariul Ciolacu – candidat la primăria Capitalei a mai fost discutat în PSD și ar fi fost avansat chiar de președintele PNL, Nicolae Ciucă, au mai declarat sursele citate.

În acest scenariu, Nicolae Ciucă ar urma să fie candidat comun la alegerile prezidențiale. Prin urmare, discuțiile de la vârful coaliției din următoarele zile vor fi decisive pentru viitorul celor doi lideri de partid.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a fost întrebat sâmbătă, la Prima Tv, dacă îi este frică să îşi asume candidatura la alegerile prezidenţiale, iar el a răspuns că nu şi că este în fişa postului la liberali ca liderul partidului să îşi asume candidatura cu echipa. El a adăugat că persoana respectivă trebuie să aibă sprijinul întregului partid

PNL a anunțat, joi seară, că i-a retras sprijinul politic lui Nicușor Dan pentru încă un mandat la primăria Capitalei. Liderul PNL București, Sebastian Burduja, a declarat că partidul va avea propriul candidat. Numele acestuia nu a fost comunicat.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a cerut insistent să fie anunțată oficial candidatul PSD la Primăria Capitalei, însă Marcel Ciolacu a evitat să facă un anunț clar.

Firea a declarat miercuri că în şedinţa de partid din urmă cu o zi s-a concluzionat că săptămâna viitoare se va discuta despre candidaţii la sectoare şi Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.