Ministerul Educaţiei a sesizat Inspecţia Muncii în legătură cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administraţia Prezidenţială, întrucât acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare, a anunţat, luni, ministrul Liviu Pop, potrivit Mediafax.

 

"Din punct de vedere al studiilor medii, nu are diplomă de bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am găsit în arhiva Ministerului niciun document care să arate echivalarea studiilor", a spus ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă Daniel Funeriu nu ar fi avut nevoie de aceste documente şi în calitate de ministru al Educaţiei, Liviu Pop a răspuns: "În calitate de demnitar, nu ar fi avut nevoie de echivalarea acestor studii".

Liviu Pop a precizat că aşteaptă rezultatul Inspecţiei Muncii.

Ministrul a mai spus că la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului există şi o altă problemă, în legătură cu un ordin din ministru din 2010 privind echivalarea unei diplome de doctorat a unui profesor, în cazul căruia se fac verificări, întrucât documentul nu se găseşte în arhiva ministerului.

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu ocupă, din 10 februarie, funcţia de consilier prezidenţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.