Armata Statelor Unite denunță o acțiune „irosponsabila” a Moscovei. Rusia a trimis, luni, un avion de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave americane de recunoaştere, în zona internaţională a Mării Negre.

„Pe 5 noiembrie 2018, un avion american de tip EP-3 Aries care zbura în spaţiul aerian, deasupra Mării Negre, a fost interceptat de un avion rus SU-27. Considerăm lipsită de siguranţă această interacţiune, din cauza faptului că avionul SU-27 a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei americane care era în misiune, expunând riscurilor piloţii noştri şi restul echipajului”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Europa-Africa al Forţelor Navale SUA (Flota a VI-a).

„Avionul de interceptare SU-27 a făcut încă o manevră, poziţionându-se ulterior foarte aproape de avionul EP-3 şi generând postcombustia puternică a turboreactorului. Echipajul avionului EP-3 a raportat turbulenţe după prima interacţiune şi vibraţii după a doua. Durata interceptării a fost de aproximativ 25 de minute”, se arată în comunicat.

1 COMENTARIU

  1. Tare ma tem ca intr-o zi, un astfel de incident, comis de un ofitzer aviator tem.bel si cu minte de bibilica , va fi ” scanteia ” unui Nou Razboi Mondial … ! Doamne nu-mi auzi ” gura asta spurcata ” … si fereste-ne de asa ceva … !
    Cica … ” Cu prostu nescolarizat, te lupti putin … si ai scapat ” Dar… LUPTA ESTE COLOSALA … cu prostuu… care are scoala ! ” No cam asa este si cu aceste ” incidente ” … ( cica ) unde Satana isi baga ” coarnele ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here