Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud anunță că acțiunea de vaccinare antirabică la vulpi prin distribuirea aeriană și manuală de momeli vaccinale antirabice, acțiune aprobată prin HG nr. 55/2008, Ordinul Președintelui ANSVSA nr. 35/2016 privind aprobarea programelor naționale cofinanțate, se va desfășura pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud în perioada 08.11.2023 – 23.11.2023.

Potrivit sursei citate, campania de vaccinare antirabică a vulpilor se realizează astfel:

Se realizează prin materiale de informare, atenționare şi materiale informative cronologice, afişate la primării, școli, spitale/dispensare, poștă, magazine, stații de autobuz și trasee turistice de către prestatorul de servicii care a câştigat licitaţia organizată de ANSVSA.

Acțiunea de informare și afișare a materialelor informative este în desfășurare la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

Acțiunea de distribuire a momelilor vaccinale pe cale aeriană la nivelul județului Bistrița-Năsăud începe în data de 08.11.2023 și se va desfășura pe o perioadă de 7 zile, în funcție de condițiile meteorologice.

Momelile sunt distribuite din avion în conformitate cu documentele de zbor pregătite în acest sens, pe baza liniilor de zbor prestabilite. Pentru aplicare și orientare corectă, se utilizează sistemul de navigare și distribuție direcționată prin satelit (GPS).

Persoanele numite și instruite, distribuie momelile din avion într-un ritm mediu determinat de viteza de la sol, pe suprafețe întinse, cu o densitate de 25 momeli/km2, cu excepția zonelor locuite (cu 500 de metri înainte de localități), cursurilor de apă și zona drumurilor.

Acțiunea de vaccinare antirabică a vulpilor prin distribuire manuală a momelilor vaccinale se va desfășura în perioada 16.11.2023 – 23.11.2023.

Distribuirea manuală a celor 1.650 de momeli vaccinale se va realiza de către personalul din cadrul fondurilor de vânătoare, instruit de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud.

Momelile vaccinale vor fi amplasate în zonele în care există vizuini şi pe traseele vulpilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.