Un incendiu  a izbuncit în urmă cu puțin timp la căminul pentru persoane vârstnice din Nușeni. La locul incidentului intervin Garda de Intervenție Beclean cu autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD și SVSU Nușeni.

Din primele informații transmise de ISU BIstrița-Năsăud, persoanele din interior au fost evacuate, prima intervenție a fost asigurată de personalul de la locul de muncă, cu mijloace de prima intervenție, iar pompierii acționează pentru lichidarea ultimelor focare care au generat un fum gros și dens.

Din fericire, din datele existente la acest moment, nu sunt victime. O persoană de sex feminin, angajată a căminului a suferit afirmativ o ușoară intoxicatie cu fum pe timpul evacuării persoanelor vârstnice din imobil, iar echipajul de prim ajutor SMURD îi administrează oxigen și, cel mai probabil, va fi transportată la spital pentru mai multe investigații medicale de specialitate„, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU BIstrița-Năsăud.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au fost afectate o cameră ( aparținând personalului), o baie si un hol. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire. Persoanelor vârstnice evacuate li s-au pus la dispoziție alte spații corespunzatoare din cadrul complexului unde pot sa isi petreacă noaptea în condiții de siguranță.

Femeia preluată de echipajul SMURD de la Garda de Intervenție Beclean a fost transportată la UPU SMURD Bistrița.

1 COMENTARIU

 1. Nu vreau sa fiu ” rau ” … dar ” lacomia ” popilor care in general au astfel de camine pentru batrani, sau al administratorilor privati de la acest gen de camine, este strigatoare la ” Cer ” ! Inclin sa cred ca aceste ” incendii „… au ele o anumita ” cauza „…si nu sunt intamplatoare.
  Habar n-aveti voi cei care nu aveti batrani internati la aceste camine… ce presiune enorma este pe ” buzunarul platitorului ” … ca in nici un caz nu platesc acesti ” amarati ” care au o pensie de c*cat … si cum oamenii efectiv nu au ce ” face ” cu acesti batrani „… efectiv sunt constransi sa achite preturi enorme raportat la veniturile acestor batrani , deoarece statul nu ” sponsorizeaza ” cu absolut nimic .
  Exista in Bistrita un Camin de stat… dar are 30-40 de locuri , foarte putine raportat la solicitanti si pana asteapta la ” coada „… sa-i vina randul batranului … acesta deja ” pleaca dincolo „… iar acolo, nu primesc batranii cu handicap grav si care nu se pot ” misca ” si ingriji singuri.
  Eu personal, am un astfel de ” batran ” si tot salariul meu il dau la ” camin ” … eu efectiv fiind nevoit sa traiesc impreuna cu restul familiei din cat castiga nevasta , ca nu ne putem permite sa stam acasa unul dintre noi acasa ,ca sa avem grija de un astfel de batran ” nimurug ” ( stare la care ajungem cu totii… si de la care nimeni nu scapa ) .
  Sper, pe cand oi fi eu nevoit sa merg la un astfel de camin, sa ajung la o pensie corespunzatoare sa nu fie nevoiti copiii mei isi ia ” lumea-n cap ” si sa aiba si ei un salar corespunzator sa-si poata permite sa ma tina acolo… in cu totul alte conditii de cum fac eu acum si legile sa se schimbe incat statul sa sponsorizeze diferenta de costuri de la ” cuponul de pensie ” in sus .
  Ne-au stricat preturile toti ” diasporenii ” care si-au pus ” coada pe spinare ” si au plecat in strainatati, de unde trimit euroi si cu ei, ne-au stricat toti doctorii, toti prestatorii de servicii, toti administratorii de camine pentru copii si batrani… la care la toti LE TREBUIE NUMAI salarii in EUROI, SAU BANII ECHIVALENTULUI … iar noi cei ramasi acasa pentru ca avem copii si astfel de brarani ramasi aici… am ajuns la capatul disperarii cu aceste preturi .
  Statul Roman … domnilor politruci de toate felurile, POATE NE AUZITI STRIGATUL DE DISPERARE si va rugam sa STOPATI SI sa REGLEMENTATI ACEST FENOMEN CARE EFECTIV ” NE OMOARA ” PE TOTI CEI RAMASI AICI… ACASA si n-am putut sa ne abandonam copiii si batranii sa ” fugim ” si noi in ” diaspora ” ! ! !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here