Trei bistrițeni au fost duși forțat în carantină, în ultimele 24 de ore, din cauză că nu au respectat măsura izolării la domiciliu. În plus, ambii au fost amendați , în vor suprta și cheltuielile de carantinare. Alte peste 100 de persoane au fost amendate pentru că nu au respectat restricțiile de circulație, valoarea sancțiunilor ajungând la aproximativ 300.000 lei.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 210 poliţişti, 82 de jandarmi și 41 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, polițiștii au efectuat 2.945 de verificări, din 1.964 de locații, la persoane aflate în izolare la domiciliu, fiind sancționați contravențional 2 bărbați care nu au respectat măsura izolării. Aceștia au fost plasați în carantină, sub pază, cu suportarea cheltuielilor aferente și sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.100 de lei. 

De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 204.500 de lei.

Jandarmii au verificat 614 persoane, aflate în 288 de locații, din 81 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, respectiv a O.M. nr. 4 din 2020 – ca urmare a nerespectării măsurii de izolare la domiciliu, ocazie cu care au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale în valoare de 92.700 de lei.

În ultimele 24 de ore jandarmii au depistat pe raza municipiului Bistrița, o persoană care se afla în afara locuinței, fără a respecta măsura izolării la domiciliu. Persoana a fost sancționată cu 5.000 de lei amendă, fiind plasată obligatoriu în carantină pentru încă 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente carantinării.

3 COMENTARII

  1. Pe ei… cu ochii ca pe … ” butelie ” ! Plezniti-i pe mincinosi si nu va luati dupa spusele lor , ca la ” boborul ” roman slab guvernabil nu merge fara BOTA, PAR si SCORBACI CU BUBE .
    Nu amenda, ca n-or s-o plateasca niciodata, majoritatea neavand de unde fi executati silit . UMFLATI PE SUS CU FORTZA SI AZVARLITI IN ” padocul de tratament coronavirus ” … asta-i solutia viabila ! FARA MILA !

  2. Jandarmeria ar trebui să fie prezenta în fiecare comuna din județul Bistrița-Năsăud, sa verifice alături de politie autoizolarea și persoanele care circula pe drum.

  3. Jandarmeria ar trebui să fie prezenta în fiecare comuna sa verifice alături de politie pe cei care se află în autoizolare și persoanele care circula pe drum, la sate e problema mare pt ca nu se respectă cu strictețe aceste măsuri și nimeni nu face nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here