Producătorul de automobile german a primit încă o amendă din partea Uniunii Europene deoarece anul trecut mașinile produse au depășit limita de dioxid de carbon acceptată.

Uniunea Europeană le-a impus producătorilor de automobile să scoată pe piață autoturisme cu emisii reduse de CO2 sau, în caz contrar, să achite o penalizare de 95 de euro pe gramul de CO2 produs în exces.  

“Am eșuat în ce privește obiectivul seriei de automobile pentru 2020”, a declarat directorul general Herbert Diess, adăugând că speră să îndeplinească obiectivul în acest an, deoarece compania va scoate noi modele electrice. Volkswagen a redus emisiile medii de CO2 din seria de mașini produse în Uniunea Europeană cu aproximativ 20%, până la 99,8 g/km, dar nu a fost suficient. 

Compania are în vedere reducerea producției de autovehicule pe motorină sau benzină și reorganizarea mai multor fabrici care să asambleze vehicule electrice, în efortul de a ține pasul cu producătorul electric de vehicule Tesla.

De asemenea, Volkswagen a declarat că obiectivele impuse de UE privind emisiile îl va determina să mărească procentul vânzărilor de vehicule hibride și electrice în Europa la 60% până în 2030, față de obiectivul anterior de 40%.

Volkswagen a fost implicat în 2015 într-un scandal, când a recunoscut că a înșelat testele de emisii la motoarele diesel, ce a costat campania peste 30 de miliarde de euro, potrivit Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.