Rezultatele probelor prelevate de la două femeie internate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița cu suspiciune de coronavirus sunt negative, a anunțat vineri dimineața, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița. O altă probă este acum în analiză la laboratorului din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase Cluj-Napoca a infirmat ieri, 12.03.2020, suspiciunea de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus) atât în cazul pacientei de 29 de ani care fusese internată la Secția Boli infecțioase, cât și în cazul pacientei de 62 de ani aflată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Astfel, în cursul zilei de ieri, pacienta de 29 de ani a fost externată, iar pacienta de 62 de ani a fost transferată la Secția Boli infecțioase, prezentând un alt diagnostic din sfera bolilor infecțioase”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județan de Urgență Bistrița.

Tot ieri, la Secția Boli infecțioase a fost internată o femeie de 26 de ani din județul Bistrița-Năsăud, care le-a declarat medicilor că s-a întors din Franța (regiunea Île-de-France) în data de 10.03.2020. ”Aceasta prezenta febră, frisoane, dureri musculare, astenie, disfagie. Întrucât s-a încadrat în definiția de caz pentru suspiciunea de infecție cu Coronavirus, i-au fost recoltate probe biologice pentru testare la Spitalul de Boli infecțioase Cluj-Napoca. Starea pacientei este bună”, a mai adăugat Camelia Strungari.

Reprezentanții unității medicale mai precizează că Franța nu face parte din zona roșie sau zona galbenă de carantinare/izolare pentru Coronavirus, însă Institutul Național de Sănătate Publică recomandă testarea pentru Covid-19 a tuturor persoanelor simptomatice, care se întorc în România din Franța, Spania sau alte zone din Germania decât cele aflate în zona galbenă de risc, state în care au călătorit ori s-au aflat în ultimele 14 zile.

La ora actuală, conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județ există 62 de persoane în carantină și 80 de persoane în izolare la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.